Paahtaja 24.3.2017

Poropasta lämminsavuporosta

Poropasta on herkullinen ja nopea arkiruoka. Toisaalta, jos haluat viikonlopun ruoastasi helpon, on tämä pasta oiva vaihtoehto mille tahansa monimutkaiselle ja enemmän aikaa vievälle pastalle.

poropasta lämminsavuporosta

Kuten kaikki tämän kaltaiset ohjeet, voi myös tätä reseptiä muokata helposti ja usealla eri tavalla omaan makuun ja jääkaapin sisältöön sopivaksi. Esimerkiksi sulatejuuston pois jättäminen keventää annosta, tuoreita yrttejä voi aina käyttää enemmän, savupaprika antaa kivan säväyksen, pastana toimii hyvin myös tagliatelle….

Poropasta lämminsavuporosta

  • 250 ”simpukka”makaroneja.

Keitä makaronit ohjeen mukaan kypsäksi. Säästä keitinvedestä 1 dl

  • 250 g lämminsavuporoa palana tai rouheena
  • 2,5 dl kermaa
  • 1 dl pastan keitinvettä
  • 1 sipuli
  • 2 rkl sulatejustoa
  • 2 valkosipulin kynttä
  • 1 dl silputtua persiljaa
  • 1 tl suolaa
  • 1 tl mustapippuria rouheena
  • 1 rkl voita.

Kuullota sipulia ja poronlihaa voissa. Lisää valkosipuli ja mustapippuri. Kun valkosipuli alkaa tuoksumaan, lisää kerma ja 1dl pastan keitinvettä. Kiehauta ja lisää sulatejuusto, suola ja persilja. Anna hautua viitisen minuuttia kannen alla. Sekoita kastikkeeseen kypsä pasta. Tarjoile välittömästi.