Blogit 28.2.2014

Porotournedos ja lämmin peruna-paprikasalaatti

Porotournedos ja lisukkeena lämmin perunasalaatti. Helppo, ja edellisenä päivänä valmisteltuna vieläpä nopea viikonlopun aloittaja. Seuraksi vahva ja sopivan tanniininen punaviini…voin luvata että viikon kiireet ja aikuisten murheet tasoittuvat kummasti tämän annoksen jälkeen.

Porotournedos ja lämmin paprika-perunasalaatti

Mikäli jääkaapistasi ei löydy ylimääräistä poron- tai karitsan ulkofilettä, voit hätätapauksessa korvata sen naudalla. Jälkimmäisessä tapauksessa suosittelen kuitenkin valitsemaan sisäfileen, naudan ulkofileen mureus kun ei yllä poron tai karitsan tasolle.

Porotournedos ja lämmin peruna-paprikasalaatti

Ohje on mitoitettu kahdelle pieniruokaiselle aikuiselle.

Porotournedos

  • 1 poron vasan ulkofile
  • oliiviöljyä
  • suolaa ja pippuria
  • pekonia
  • voita paistamiseen.

Puhdista file kalvoista. Sivele pintaan oliiviöljyä ja ripottele päälle suolaa ja mustapippuria. Kääri file kelmuun ja anna maustua yön yli jääkapissa.

Ota file hyvissä ajoin huoneenlämpöön. Leikkaa se neljään osaan ja kääri palat sivuttaissuunnassa pekoniin. Kiinnitä pekoni hammastikulla.

Kuumenna (valurauta) paistinpannu ja ruskista leikkauspinnat nopeasti voissa. Valele ennen uuniin laittoa paistorasvalla. Kypsennä uunissa 200C/6 minuuttia.

Lämmin peruna-paprikasalaatti

  • 3 punaista paprikaa puolitettuina
  • 5 valkosipulin kynttä
  • 2 punasipulia ohuena suikaleena
  • 1/2 punttia basilikaa revittynä
  • suolaa
  • mustapippuria
  • 1/2 dl oliiviöljyä
  • 1/2 dl valkoviiniä
  • (fetaa tai mozzarellaa).

Kuumenna uuni niin kuumaksi kuin vain saat. Paahda paprikoita kuori ylöspäin kunnen ne mustuvat kauttaaltaan. Ota valkosipulit pois uunista kun ne alkavat ruskistumaan, tämä tapahtuu ennen paprikoiden valmistumista. Laita paprikat pakastepussiin ja anna niiden jäähtyä. Kuori paprikat vetämällä palanut kuori niistä irti.

Purista paahdetuista valkosipuleista sisukset pois. Soseuta ne yhdessä oliiviöljyn ja viinin kanssa. Sekoita kaikki ainekset keskenään ja anna maustua yön yli jääkaapissa.

  • 5 keskikokoista kiinteämaltoista perunaa
  • ripaus oliiviöljyä
  • 1 tl paprikajauhetta
  • kuivattua chiliä maun mukaan. Voit jättää sen poiskin.
  • 1 tl suolaa.

Huuhtele perunat huolellisesti ja pilko ne suupalan kokoisiksi paloiksi. Huuhtele palat ja liota niitä parin tunnin ajan tärkkelyksen poistamiseksi.

Kuivaa perunat huolellisesti ja sekoita mausteet. Paahda uunissa 225C 15-20 minuuttia eli kunnes perunat ovat kypsyneet ja ruskistuneet.

Ota perunat uunista ja laita ne salaattikulhoon. Sekoita joukkoon yön yli maustunut salaattipohja.