Blogit 22.3.2014

Possua Texasin tapaan

Jos omistaisin grillin, olisin tänään avannut naapureideni kiusaksi parvekegrillauskauden. Sellainen ei kuitenkaan parvekkeelleni mahdu, mutta jotain BBQ-henkistä teki kuitenkin mieli – mielellään jopa helppoa sellaista, epäterveellistä ja hyvääkin.

Päädyinkin helppoon ja kohtuullisen vakiintuneeseen possureseptiin, reseptiin jonka opin muutama vuosi sitten työreissulla Yhdysvaltain Mississipissä Meksikolaiselta maahanmuuttajalta. Hemmo pyöritti meksikolaista ravintolaa jonka ruoka ei kuulemma oikeasti ollut edes meksikolaista, sellaista ruokaa kuitenkin jota paikalliset gringot pitivät oikeana meksikolaisena, mutta jonka vuoksi hemmon mummo kuulemma kääntyi haudassaan jokainen yö pelkästä häpeästä pojanpoikansa vuoksi.

Jutun aiheena olevan mukaista possua tarjottiin La Fiesta Bravassa paksun papukastikkeen ja tortillasipsien kanssa…samaa pöperöä ravintoloitsija kuitenkin itse söi gringojen höttöleivän kanssa, mielellään suoraan pannulta ja muutaman cervezan kera.

Jos satut olemaan tuolla päin liikkeellä ja mieli alkaa tekemään meksikolaista, niin suosittelen koukkaamaan Columbuksen Mi Haciendaan…henkilökunta on töykeämää, mutta ruoka on parempaa. US-45 ja US-82 kautta ajomatkaa ei tule edes kuin reilu 20 mailia. Toisaalta, jatkamalla ajoa US-45:lla puoli tuntia etelään, Brooksvilleen – löydät pienen Ole Countru Bakeryn. Meksikolaista ruokaa sieltä ei saa, mutta loistavaa chili con carnea ja cumboa senkin edestä…paikan kurpitsapiirakka on myös kokeilemisen arvoinen.

Possua Texasin tapaan

  • 500 g possun ulkofilettä

Marinadi:

  • 3 valkosipulin kynttä
  • 1 rkl ruokosokeria
  • 2 rkl valkoviinietikkaa
  • 1 tl kuivattua cayenneä (tai tuoretta chiliä maun mukaan)
  • 1 tl suolaa
  • 1/2 dl öljyä.

Pilko liha suupalan kokoisiksi suikaleiksi. Sekoita marinadin ainekset ja sekoita se lihaan. Anna maustua muutama tunti jääkaapissa.

  • kourallinen kirsikkatomaattia
  • 1 varsisellerin varsi
  • 1/2 rkl chipotlea jauhettuna tai hienoksi rouhittuna
  • 1/2 punasipuli
  • 1 tl karkeaa maalaissinappia.

Jyrää kastikkeen ainekset tasaiseksi sauvasekoittimella.

Kuumenna valurautapannu erittäin kuumaksi. Ruskista lihat nopeasti tilkassa öljyä. Pienennä lämpö 1/10 ja kaada kastike sekä jäljelle jäänyt marinadi lihojen sekaan. Sekoita ja anna hautua viitisen minuuttia kannen alla. Pitempi haudutus kuivattaa lihan.

Tarjoa tuoreen rapeakuorisen maalaisleivän ja salaatin kanssa –  tai tortillojen täytteenä.

 

Kommentit (1)

Kuulostaa herkulta. Meillä tortillojen välissä on yllensä broiskua tai jauhelihaa. Liian harvoin tulee kokeiltua jotain muuta. Tämä täytyy testata.

Kuulostaa herkulta. Meillä tortillojen välissä on yllensä broiskua tai jauhelihaa. Liian harvoin tulee kokeiltua jotain muuta. Tämä täytyy testata.

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *