Paahtaja 23.12.2016

Punajuuri-pähkinäsalaatti vuohenjuustolla

Jos kaipaat vaihtelua perinteiseen rosolliin joulupöydässäsi, toimii tämä helppo pähkinöillä ja vuohenjuustolla maustettu punajuurisalaatti erinomaisesti joulupöydässä.

punajuuri-pähkinäsalaatti vuohenjuustolla

Voit valmistaa punajuurisalaatin jo edellisenä päivänä, tai vasta hetkeä ennen tarjoilua. Mikäli valmistat salaatin maustumaan aikaisemmin, lisää vuohenjuusto salaattiin vasta juuri ennen tarjoilua.

Punajuuri-pähkinäsalaatti vuohenjuustolla

  • 5 isoa punajuurta
  • vettä
  • 1 tl suolaa.

Lisää kuorimattomat punajuuret suolalla maustettuun kiehuvaan veteen. Keitä 25-30 minuuttia- eli kunnes kypsiä. Upota punajuuret kuumana jääkylmään veteen ja irrota sormilla kevyesti hankaamalla. Anna punajuurten jäähtyä.

  • 1 dl oliiviöljyä
  • 1 rkl valkoviinietikkaa tai sitruunamehua
  • 150 g pähkinäsekoitusta tai hasselpähkinöitä
  • 1 puntti basilikaa
  • 150 g vuohenjuustoa.

Pilko punajuuret suupalana kokoisiksi paloiksi. Sekoita joukkoon öljy, valkoviinietikka, pähkinät ja basilikan lehdet. Lisää myös juusto hetki ennen tarjoilua.