Blogit 11.5.2014

Punajuuri-tattiohratto

Ohra on raaka-aine jota tulee käytettyä ihan liian vähän. Siitäkin huolimatta, että makua siinä on riisiä enemmän ja ravintoainepitoisuudetkin vetävät pelin 3-0 kotimaisen eduksi.

Tämän kertainen ohrattoni lähti tarpeesta keksiä karitsan paistille jokin hieman normaalista poikkeava lisuke. Valinta oli sinänsä helppo…viime syksynä kerättyjä tatteja oli vielä pakkasessa, yrttejä pöydällä ja punajuurimehuakin löytyi. Ajattelin ensin risottoa, mutta kotimainen raaka-aine veti tällä kertaa voiton.

Vaikka oma ohrattoni on tehty lihan lisukkeeksi, soveltuu punajuuri-tattiohratto myös itsenäiseksi kasvisruuaksi. Ylijääneen ohraton voit hyötykäyttää vaikkapa piirakan täytteenä.

Mikäli haluat ruokaan enemmän voimakkaita makuja – voit lisätä lopuksi siihen hyvää ja rakenteeltaan pehmeää vuohenjuustoa.

Punajuuri-tattiohratto

  • 4 dl täysjyväohraa
  • 6 dl punajuurimehua
  • 1 tl suolaa.

Kiehauta punajuurimehu. Lisää ohra ja suola. Keitä 8 minuuttia eli kunnes ohra on kypsää.

  • 2-3 dl tatteja
  • 1 shalottisipuli
  • 2 valkosipulin kynttä
  • 1/3 punttia lehtipersiljaa
  • 1/3 punttia basilikaa
  • 1 dl vettä tai valkoviiniä.

Silppua sipulit, tatit ja yrtit. Ruskista shalottisipuli ja tatit. Alenna lämpöä ja lisää valkosipuli, persilja ja viini. Kiehauta ja anna hautua viitisen minuuttia. Lisää sen jälkeen sekaan kypsä ohra ja basilika.