Paahtaja 25.10.2017

Rapeaksi paahdetut kikherneet

Tylsän näköisen kikhernetölkin (tai pahvipakkauksen) sisällä piilee yllätys. Tilkalla öljyä ja ripauksella mausteita saat nimittäin loihdittua kaupan snäcksit 10-0 voittavaa naposteltavaa.

uunissa paahdetut rapeat kikherneet

© Teijo Salonpää

Voit maustaa kikherneet makusi mukaan. Itse olen kuitenkin suosinut oikeastaan kolmea erilaista maustevariaatiota lähinnä hetkellisten mieltymykseni mukaan. Ja mikään ei estä virittelemästä omia tajuntaa räjäyttäviä mausteseoksia.

Mausteseokset kikherneiden maustamiseen:

  • 2 tl savupaprikaa, 1 tl valkosipulijauhetta, 1/2 tl chilijauhetta, 1/2 tl suolaa
  • 1 tl jauhettua korianteria, 1 tl jeeraa, 1 tl kurkumaa
  • 1 tl kuivattua rosmariiniä, 1 tl kuivattua timjamia, 1 tl valkosipulijauhetta.

Perusohje rapeaksi paahdetuille kikherneille

  • 1 tlk/pahvipakkaus kikherneitä
  • haluamasi mausteseos yllä olevan mukaisesti
  • 1/2 rkl perunajauhoa
  • 2 rkl öljyä (voit kokeilla myös seesamiöljyä tai aurinkokuivattujen tomaattien öljyä).

Kaada suolaliemeen säilöytyt kikherneet lävikköön ja huuhtele ja valuta ne huolellisesti. Sekoita keskenään mausteet ja perunajauhot. Sekoita kikherneisiin öljy ja sen jälkeen perunajauho-mausteseos. Levitä kikherneet leivinpaperin päälle uuninpellille. Paahda uunin keskitasolla kiertoilmalla 200C/30 minuuttia. Sekoita 1-2 kertaa paahtamisen aikana.