Paahtaja 13.10.2017

Ras el hanout broilerikebab

Nämä broilerikebabit valmistuvat helposti broilerin jauhelihasta. Nimensä mukaisesti ne maustetaan ras el hanout mausteseoksella. Jos et ole viimeisen päälle uskollinen Pohjois-Afrikkalaiselle keittiölle, voit mehevöittää kebabbeja myös siivulla pekonia…

ras el hanout broilerikebabit

© Teijo Salonpää

Ras el hanout on Pohjois-Afrikkalaisten mausteseosten kunkku. Se sisältää lukemattomia aineksia, jokaisella itseään kunnioittavalla maustekauppiaalla onkin oma salaiseksi luokiteltava reseptinsä. Suomessa mausteseoksen saa hankittua helpoiten ostamalla valmiin sekoituksen hieman tavallista paremmin varustetusta supermarketista. Myös jotkin etniset kaupat myyvät tätä valmiina seoksena.

Ras el hanout broilerikebab

  • 400 g broilerin jauhelihaa
  • 2 rkl ras el hanout mausteseosta
  • 1/2 tl suolaa
  • 3 valkosipulinkynttä
  • 1/2 nippua lehtipersiljaa
  • 1 rkl oliiviöljyä
  • halutessani 4 pekonisiivua.

Sekoita keskenään kaikki ainekset pekonia lukuunottamatta. Vaivaa taikinaa niin että jauhelihan rakenne rikkoontuu. Muotoile seoksesta kahdeksan pitkulaa. Kääri halutessasi jokaisen ympärille puolikas pekonisiivu. Paista 225C/15-20 minuuttia uunista riippuen.