Paahtaja 22.6.2017

Salaatti grillilihasta

Mitä hyvää (ja järkevää) voi tehdä syömättä jääneestä grillatusta lihasta? No salaatin tietysti. Kevyt marinadi ja liha saa uuden ja herkullisen elämän vaikkapa seuraavan päivän lounaana.

Salaatti grillatusta lihasta

Periaatteessa voit käyttää mitä tahansa lihaa salaatissa, ainoastaan marinadi vaihtuu aineksiltaan hieman toisiin. Naudan ja lampaan tapauksessa suosin punaviinietikka (tai balsamico) pohjaisia marinadeja, possulla siiderillä terästettyjä ja kanalla valkoviiniin tai sitruunanmehuun pohjautuvia. Kuullostaa helpolta, ja sitä se onkin. Öljyä, happoa, aavistus makeutta ja makua. Se on siinä, loppu on pelkkää hifistelyä

Kypsän lihan marinointi salaattia varten

Ohjeet ovat 1/2-1 kg lihamäärälle. Voit käyttää marinadeja myös raa’an lihan marinointiin.

Voit soveltaa marinadeja kaapista löytyviin aineksiin. Tuoreet yrtit toimivat lajista riippumatta jokaisessa marinadissa. Voit käyttää myös nestesavua voimistamaan lihan aromia.,

Punaisen lihan marinointi

  • 2 rkl punaviinietikkaa
  • 1/2 dl oliiviöljyä
  • kourallinen tuoreita yrttejä
  • 1 rkl tummaa siirappia
  • 1 tl suolaa
  • 1 tl mustapippuria

Possunlihan marinointi

  • 1 dl siideriä
  • 1/2 dl oliiviöljyä
  • kourallinen tuoreita yrttejä
  • 2 rkl hunajaa
  • 1 tl suolaa
  • 1 tl mustapippuria

Broilerin marinointi

  • 2 rkl punaviinietikkaa tai 3 rkl sitruunamehua
  • 1/2 dl oliiviöljyä
  • kourallinen tuoreita yrttejä
  • 2 rkl hunajaa tai 1 rkl ruokosokeria
  • 1 tl suolaa
  • 1 tl mustapippuria

Sekoita marinadin ainekset. Paloittele liha ja sekoita marinadi. Anna maustua vähintään parin tunnin ajan.

Käytä marinoitua lihaa salaatissa tai vaikkapa leivän päällä.