Paahtaja

Savustettua lohta aasialaisittain maustettuna

29.8.2017 Teksti: Teijo Salonpää

Savustettu lohi jokaisen parvekesavustajan the klassikko. Se onnistuu takuuvarmasti- ja on lisäksi helppo toteuttaa  sähkösavustimella. Jos kuitenkin kaipaat herkkuun vaihtelua, voi sen maustaa hieman rohkeammin tässä kuvatun mukaisesti aasialaisittain…

savustettua lohta aasialaisittain maustettuna

Resepti perustuu srirachan, limen, soijakastikkeen ja seesamiöljyn muodostamaan makuyhdistelmään. Inkivääri ja valkosipuli sitten täydentävät näitä makuja. Jos tarve on, taipuu resepti myös muillekin mausteille makumieltymysten mukaisesti.

Savustettua lohta aasialaisittain maustettuna

  • n. 600 ruodotonta lohifilettä.

Marinadi:

  • 1/2 limen mehu puristettuna
  • 2 rkl srirachaa
  • 1 rkl soijakastiketta
  • 1 rkl seesamiöljyä
  • 1/2 rkl valkosipulijauhetta
  • 1 tl kuivattua inkivääriä jauheena
  • 1 tl suolaa.

Sekoita kaikki ainekset keskenään. Levitä/sivele marinadin lohen pintaan. Anna maustua 1-2 tuntia jääkaapissa. Savusta fileen paksuudesta riippuen 20-30 minuuttia.