Paahtaja 12.7.2017

Seesamiribsit uunissa

Herkullisten ribsien salaisuus on yksinkertainen – hyvä marinadi ja maltillinen kypsennys. Kypsyessään ribsien rasva sulaa ja maustaa lihan kauttaaltaan herkulliseksi.

seesamiribsit

Kuten tarkkaavaiset lukijani tietävätkin, en omista itse grilliä lainkaan, enkä usko sellaista edes lähitulevaisuudessa hankkivanikaan. Asun kerrostalossa jonne on mahdotonta sijoittaa sen kokoista grilliä jonka omistajaksi itseni kelpuuttaisin. Kiitos sen ja Suomen kesän lyhyyden, olen katsonut  paremmaksi vaihtehdoksi hoitaa grillausken muulla keinoilla ja jos ei muuta, tavallisella uunilla…

Seesamiribsit uunissa

  • 1,5 kg possun ribsejä

Maustaminen ennen kypsennystä

  • 1/2 dl seesamiöljyä
  • 1 rkl omenaviinietikkaa
  • 1 rkl hunajaa
  • 1 rkl savupaprikaa
  • 1 tl valkopippuria
  • 2 tl yrttisuolaa.

Sekoita keskenään seesamiöljy ja omenaviinietikka. Sivele seos ribsien lihaiselle puolelle. Ripottele savupaprika, valkopippuri ja yrttisuola. Anna maustua yön yli jääkaapissa.

Maustaminen kypsennyksen aikana

  • 2 rkl soijakastiketta
  • 3 rkl sweet chili kastiketta
  • 2 rkl seesamiöljyä.

Sekoita kaikki ainekset.

Kypsennä ribsejä uunissa foliolla peitettynä 150C/2,5h. Sivele ribsejä puolentunnin välein soijakastikkeen, chilikastikkeen ja seesamiöljyn seoksella. Ruskista lopuksi pinta 250C/5 minuuttia.