Blogit 17.9.2013

Siiderinen sitruunamelissa-broileripata

Sitruunamelissa on yrtti jonka kaikki tietävät mutta harva kuitenkaan aktiivisesti käyttää. Maultaan se soveltuu mausteeksi hyvin etenkin kalalle ja vaalealle lihalle – ja sopisikin käytettäväksi nykyistä yleisemmin.

Tämän kertainen ruoka on yksinkertaisen ja helpon ruuan ylistys. Olkoon se sitten hieman juhlavampi arkiruoka, tai tavallista yksinkertaisempi viikonloppuruoka. Maultaan se sopiikin molempiin tarkoituksiin. Mikäli haluat ruuasta vieläkin helpomman, voita kypsentää samassa padassa myös lempi juureksiasi tai vaikka halkaistuja perunoita.

Siiderinen sitruunamelissa-broileripata

  • 3 broilerin reisikoipea

Poista reisikoivista nahka. Irrota koivet ja halkaise reidet kahteen osaan.

  • 1/2 punttia sitruunamelissaa
  • 1/4 punttia persiljaa
  • 2 valkosipulin kynttä murskattuna
  • 1/2 dl oliiviöljyä
  • n. 1 tl suolaa
  • n. 1 tl valkopippuria morttelissa karkeaksi murskattuna
  • 1 luomusitruuna ohueksi siivutettuna
  • 2 dl hyvää ranskalaista siideria (esim. Ecusson).

Sekoita kaikki ainekset sitruunaa ja siideriä lukuun ottamatta (voit tämän jälkeen myös antaa lihojen maustua yön yli jääkaapissa). Laita kaikki ainekset kannelliseen pataan, asettele sitruunan siivut päälle ja kaada lopuksi siideri pataan. Kypsennä kannella peitettynä 175C/1h. Ota sitruunat pois ja ruskista vielä keyesti 225C/5-10 minuuttia.