Blogit 11.12.2014

Siikapullat

Ennen kuin kukaan ehtii sanomaan, siian käyttäminen kalapullien raaka-aineena lähentelee jo pyhäinhäväsitystä – tiedän. Jostain syystä pakastimeni uumenin oli kuitenkin unohtunut kaksi isoksi laskettavaa siikaa…

…en ollut täysin varma niiden pakastimesta viettämästä ajasta, savustuspurutkin olivat loppuneet, joten päädyin kalapulliin. Kalapullathan ovat vähän kuin kasvispihvitkin, niihin voi periaatteessa käyttää mitä tahansa. Paahtoleipä ei kuitenkaan päätynyt pulliin siksi, että se olisi unohtunut ja päässyt kuivumaan pöydälle…käytän leipää muutenkin kaikissa saman tyyppisissä ruoissa rakenteen kiinteyttäjänä.

Siikapullat

  • 800 g fileroitua siikaa (ei haittaa vaikka kaikkia ruotoja ei olisikaan poistettu)
  • 2 palaa paahtoleipää
  • 1/2 puntti lehtipersiljaa
  • 1 punasipuli
  • 2 valkosipulin kynttä
  • 2 kananmunan keltuaista
  • 1/2 punttia tilliä
  • 1/2- 1 dl kalalientä
  • 1 tl valkopippuria
  • 1 tl suolaa.

Laita kaikki ainekset tehosekoittimeen. Aja massa tasaiseksi. Massan pitäisi olla jäykkyydeltään hieman perinteistä lihapullamassaa jäykempää, muuten pullat eivät pysy uunissa pullina. Neste kannattaakin lisätä ruokalusikallinen kerrallaan. Anna massan maustua kaksi tuntia jääkaapissa.

Muotoile massasta golf-pallon kokoisia pullia. Kypsennä uunissa 200C/15 minuuttia.

Mikäli fileroit kalan itse. Kannattaa ruodoista keittää liemi ja tarjoilla se jauhoilla ja kermalla suurustettuna pullien kanssa.

Kommentit (1)

Huhhuh.. Namnam.. Pakkohan tätä on koittaa kun tota siikaakin on tossa kivasti! 🙂

Huhhuh.. Namnam.. Pakkohan tätä on koittaa kun tota siikaakin on tossa kivasti! 🙂

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *