Blogit 29.12.2014

Sipulisilakat ja fenkopalsternakkalipyree

Joulun jälkeen kroppa suorastaan huutaa kevyempää ruokaa – tai ainakin omani tekee sitä. Kiitos kinkun, juuston, suklaiden, punaviinin ja muiden ihanuuksien, kaipaa ruokavalio todellakin kevennystä.

Totuttelu karuun arkeen sujuu kuitenkin helpommin kun vieroittajana toimii herkullinen ja kevyt ruoka. Pyreeseen käytetään ranskankermaa, mutta vain pari ruokalusikallista, ei yhtään enempää. Silakka puolestaan on yksinkertaisesti vain herkullista ja takuulla kevyttä ja terveellistä.

Sipulisilakat

  • 400 g silakkafileitä
  • 1 dl tuoretta lehtipersiljaa
  • 1 rkl kaprismarjoja silppuna
  • 1 iso punasipuli ohueksi suikaloituna
  • 1 sitruunan puristettu mehu
  • 1/2 tl valkopippuria
  • 1 tl suolaa.

Sekoita persilja, silputtu kapris, suola, pippuri ja sitruunan mehu. Levitä nahkapuoli alaspäin olevalla silakkafileelle seosta ja laita päälle 2-3 sipulirengasta. Laita silakkafile nahkapuoli ylöspäin sen päälle. Toista kunnes täyte on käytetty loppuun.

Kypsennä 200C/12-15 minuuttia.

Fenkolipalsternakkapyree

  • 10 sentin pätkä palsternakkaa kuorittuna ja pieneksi kuutioituna
  • pieni fenkoli silputtuna
  • 1/2 luomuappelsiinin raastettu kuori
  • 2 rkl ranskankermaa
  • 1/2 tl suolaa
  • vettä.

Laita kaikki ainekset kasariin (poislukien ranskankerma). Lisää vettä niin että ainekset juuri ja juuri peittyvät. Keitä kunnes palsternakka on kypsää. Valuta fenkoli ja palsternakka, säästä keitinliemi.

Lisää palsternakka, fenkoli ja 1 dl keitinlientä korkeaan ja kapeaan sekoituskulhoon. Jyrää sauvasekoittimella tasaiseksi. Lisää lopuksi ranskankerma.