Blogit 9.7.2015

Sitruunabroileri

Uunissa kypsennetyt- ja sitruunalla ja basilikalla täytetyt broilerinkoivet ovat herkullista ja jopa edullista ruokaa. Broilerin nahkan alla sitruuna ja basilika maustavat lihan herkulliseksi ja raikkaaksi.

Broilerin koipien täyttämistä- tai paremminkin sen maustamista siten, että makua tuovat ainekset laitetaan nahkan- ja lihan väliin, käytetään yllättävän vähän. Keino on helppo ja takuuvarmasti onnistuva. Tällä tavalla maku pääsee lihaan ilman, että se kuivuisi kypsennyksen aikana.

Maustamiseen voit käyttää melkein mitä tahansa. Chili- ja inkivääri, sitruuna- ja yrtit, limensiivut- ja korianteri- lista on loputon. Vain mielikuvitus ja omat makumieltymykset ovat rajana.

Uuniin broilerinkoipien kanssa kannattaa samalla laittaa esim. tomaattia, erilaisia sipuleita- ja miksei vaikka viipaloituja perunoita. Yhdessä broilerista irtoavan nesteen kanssa koivet maustuvat kypsennyksen aikana herkulliseksi.

Sitruunabroileri

  • 3 broilerin koipea
  • 1/2 punttia basilikaa
  • 1/2 sitruunan hedelmäliha
  • 1/2 sitruuna ohueksi siivutettuna
  • 1 rkl oliiviöljyä
  • 1 tl suolaa
  • 1 tl mustapippuria
  • 1 dl vettä tai valkoviiniä
  • kourallinen kirsikkatomaattia
  • silputtua kesäsipulia varsineen.

Silppua basilika. Kuori sitruuna, ja kuution pieneksi sitruunan hedelmäliha. Yhdista basilika, sitruuna, oliiviöljy, pippuri ja suola. Työnnä täyte broilerin nahkan alle. Päällystä koivet sitruunasiivuilla. Laita kirsikkatomaatit, sipulit ja valkoviini pannulle. Kypsennä 200C/30 min. ja sen jälkeen vielä 5-10 minuuttia 250C.

Sitruunabroilerin kanssa tarjottavaksi sopii hyvin esimerkiksi pinaattipasta. Keitä pasta ohjeen mukaan kypsäksi. Valuta kypsä pasta ja sekoita se uunivuokaan yhdessä kypsien broileinkoipien kanssa. Tällä tavalla broilerista irronneet maut sekoittuvat pastaan.