Sitruunabroileri
Sitruunabroileri saa silauksen grillatusta sitruunasta. Sitruksen hapokkuus on kesyyntynyt ja mehussa on ihanan paahteinen ja makea maku.
Ainekset
Sitruunabroileri
- 12-16 broilerin koipinuijaa
Mausteseos
- 1 sitruunan raastettu kuori ja mehu
- 3 rkl oliiviöljyä
- 1 rkl yrttimaustesekoitusta (esim. Provencal)
- 2 tl suolaa
- 2 tl paprikajauhetta
- 2 rkl hunajaa
Lisäksi
- 3 sitruunaa
- 1 kg perunoita
- 2-3 rkl oliiviöljyä
- 1 tl suolaa
- 3 rkl hienonnettua rosmariinia
- 1/2 sitruunan mehu ja raastettu kuori
Valmistusohje
Sitruunabroileri tehdään helposti näin:
1. Ota broilerin koipinuijat huoneenlämpöön noin tuntia ennen valmistusta.
2. Sekoita mausteseoksen ainekset keskenään isossa kulhossa. Kääntele koipinuijat seoksessa niin, että ne maustuvat kauttaaltaan. Lado koipinuijat leivinpaperilla peitetylle uunipellille.
3. Puolita sitruunat ja asettele puolikkaat pellin reunoille.
4. Paista 200-asteisessa uunissa noin 45 minuuttia niin, että koipinuijat kypsyvät ja saavat hyvin väriä.
5. Pese ja kuivaa perunat. Paloittele ne, mutta älä kuori. Levitä perunanpalat leivinpaperille uunipellille ja pirskottele päälle 2 rkl oliiviöljyä. Mausta suolalla. Paahda perunoita 200-asteisessa uunissa noin 30 minuuttia tai kunnes perunat ovat saaneet hyvin väriä.
6. Sekoita isossa kulhossa rosmariini, sitruunan mehu ja kuoriraaste sekä 3 rkl oliiviöljyä. Kääntele kuumat perunat seoksessa.
7. Kaada perunat vadille ja nostele vierelle kypsät kullan ruskeat koipinuijat. Lisää vadille puolikkaat kypsyneet sitruunat. Niistä saa puristettua ihanaa pehmeän makuista sitruunamehua annoksen pinnalle.
Katso myös: 6 x nopea arkiruoka broilerista – pyöräytä broilerista herkullinen kastike, salaatti, keitto tai pasta
Katso myös Kotiliesi.fi: Broilerin fileesuikale, koipireisi vai paistileike? – Katso, mikä sopii mihinkin ruokaan
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous