Paahtaja 21.4.2017

Suklaakääretorttukakku

Jos hätä on suuri tai aikaa ei ole paljon, mutta tarpeena olisi täytekakku, vieläpä herkullinen sellainen, on suklaakääretortusta tehty kakku oiva ratkaisu tilanteeseen. Tarkka lukija muuten huomaa kuvan vasemmassa laidassa liukuvan vaaleanpunaisen ranskanpastillin…

suklaakääretorttukakku

Kakun teko on helppoa, suklaakääretorttu paloitellaan ja kuorrutetaan kermavaahdolla. Koristeluun käy melkein mikä tahansa karkkihyllystä löytyvä herkku. Ja jos kiire on kova, voit tietysti valmistaa kakun myös kaupan valmiista kääretortusta…tai tehdä kakun vaaleasta kääretortusta.

Suklaakääretorttukakku

Pohjaksi käy käytännössä mikä tahansa levykakkupohja. Itse olen suosinut alla olevaa ohjetta.

  • 3 kananmunaa
  • 1,5 dl sokeria
  • 1 dl perunajauhoa
  • 3 rkl kaakaojauhetta
  • 1 rkl maissijauhoa
  • 2 tl leivinjauhoa.

Lisäksi:

  • Ranskanpastilleja
  • 2 dl kuohukermaa. Vatkaa vaahdoksi.

Vaahdota munat ja sokeri. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää vaahdon sekaan nopeasti. Levitä taikina tasaiseksi levyksi leivinpaperin päälle ja paista 225C/7 minuuttia.

  • 150 g (pehmeää) voita
  • 1 dl sokeria
  • 2 keltuaista.

Vaahdota voi ja sokeri. Lisää keltuiset ja sekoita.

Ripottele jäähtyneen taikinalevyn päälle hienoasokeria. Laita levyn päälle toinen leivinpaperi ja paistopelti ja käännä se nopeasti ympäri. Poista paistopaperi ja levitä täyte. Kääri levy rullaksi ja anna sen jähmettyä jääkaapissa pari tuntia.

Leikkaa kääretorttu 2-3 senttiä paksuiksi paloiksi. Rakenna paloista haluamasi muotoinen kakku. Kuorruta kermavaahdolla ja koristele ranskanpastilleilla.