Paahtaja 17.1.2017

Tofu-papupata

Papupata on meillä arjen pelastaja. Teen sitä usein ison määrän ja pakastan annosrasioissa. Toisaalta, nopean papupadan saa arjen keskellä tehty myös säilykepavuilla. Nyt vegaanisen tammikuun keskellä vanhasta kunnn Paahtajan klassikosta oli kehitettävä vegaaninen versio. Ja kyllä, se oli vähintään yhtä hyvää kuin lihallinen esikuvansa.

chili-con-tofu

Jos haluat, voit tehdä papupadan myös pitkänkaavan kautta. Silloin valmistus aloitetaan edellisenä iltana papujen liotuksella. Siihen papujen keitto vielä päälle. Tai sitten olet ollut kaukaa viisas ja keittänyt ja pakastanut papuja valmiiksi pakkaseen (kuten itse teen silloin kun muistan ja jaksan). Voit kuitenkin oikaista papujen liotuksen ja keiton käyttämällä tölkkipapuja.

Omien kokemusteni mukaan tölkkipavuissa hinta tarkoittaa laatua. Itse suosin erästä luomupapusekoitusta jonka merkkiä en ikinä muista. Muistan kuitenkin että tölkki on musta ja siinä viittaus luomuun. Tai orgaaniseen. Tai molempiin. Niin ja erilaisten papujen kuvia.

Tofu-papupata

  • 1 tölkki papusekoitusta
  • 300 g kylmäsavustetua tofua
  • 1 tlk tomaattimurskaa
  • 1 sipuli
  • 1 punainen paprika
  • 1 varsisellerin varsi (voit jättää poiskin)
  • 3 valkosipulin kynttä
  • chiliä oman maun mukaan
  • 1 tl suolaa
  • 2 x 1 rkl oliiviöljyä paistamiseen.
  • Myös tuoreet yrtit toimivat ruoassa oikein hyvin. Lisää kourallinen silputtua tuoretta basilikaa, persiljaa tai korianteria pataan juuri ennen tarjoilua jos yrttejä sattuu olemaan käsillä.

Silppua sipuli, parika, varsiselleri ja valkosipuli. Kuullota kasviksia tilkassa oliiviöljyä. Valuta papusekoitus. Lisää pavut, tomaattimurska ja mausteet. Anna kiehahtaa ja hauduta 15 minuuttia kannen alla. Kuutioi tofu. Ruskista tofu tilkassa oliiviöljyä. Lisää tofu papupataan. Tarjoa papupata riisin tai hyvän vaalean leivän kanssa.