Paahtaja 5.7.2017

Tomaatti-mozzarellamunakas

Tämä herkullinen tomaatti-mozzarellamunakas käy ruoasta nyt kesällä mihin vuorokaudenaikaan tahansa. Se on oiva valinta hieman tuhtimmaksi aamupalaksi, se toimii salaatin kanssa lounaana, kevyenä illallisena tai vaikkapa iltapalana oluen kanssa saunan jälkeen.

tomaatti-mozzarellamunakas

Jos munakasta sattuu jäämään yli (mitä vahvasti epäilen) voit syödä lopun vaikkapa paahdetun paahtoleivän päällä. Ja eväskoriin ideoita etsivät huomannevat myös mozzarellamunakkaan mahdollisuudet myös kylmänä tarjoiltaessa.

Tomaatti-mozzarellamunakas

  • 5 kananmunaa
  • 1/2 dl kuohukermaa
  • 1 tomaatti
  • 1 pallo mozzarellaa
  • 1 valkosipulin kynsi
  • ruohosipulia
  • 1/2 tl suolaa
  • 1/2 tl valkopippuria
  • 1 rkl oliiviöljyä.

Riko kananmunat kulhoon. Lisää sekaan kerma, suola ja valkopippuri. Vatkaa ainekset nopeasti sekaisin. Sulata voi valurautapannussa. Lisää öljy ja purista sekaan valkosipuli. Kun valkosipuli alkaa tuoksumaan, kaada pannulle mukakasmassa ja pienennä lämpöä. Poista tomaateista niiden löysä sisus ja siivuta ne sen jälkeen. Paloittele mozzarella. Lisää tomaatinpalat ja mozzarella munakasmassan päälle. Kypsennä miedolla lämmöllä kannella peitettynä kunnes munakas on hyytynyt päältä. Ripottele lopuksi munakkaan päälle ruohosipulia.