Blogit 27.11.2015

Tomaatti-mozzarellasalaatti ja valkosipulibruchetta

Aina joskus tekee mieli herkutella, mutta ruoanlaittoon ei syystä tai toisesta ole paljoa aikaa käytettäväksi. Silloin kuvaan oma kestosuosikkini, mozzarellasalaatti paahdetulla bruchettalla.

Kyse on todella helposta reseptistä, sellaisesta jonka tekee lähes ohimennen viinipulloa avatessa. Suurin haaste ruoan onnistumiselle onkin saada tomaatit ja juusto pysymään edes jollain tavalla nätin näkösenä syömiseen asti…ja vaikka siinä ei onnistuisikaan, ei lopputulos siihen kaadu. Ruoka on takuulla herkullista!

Tomaatti-mozzarellasalaatti ja valkosipulibruchetta

Valmistus kannattaa aloittaa valmistamalla bruchetan valkosipuliöljy maustumaan.

Salaatin ohje on yhdelle annokselle- voit kertoa ainesten määrän ruokailijoiden määrällä.

Valkosipulibruchetta

  • 4 siivua rapeakuorista vaaleaa leipää
  • 1 dl oliiviöljyä
  • 2 valkosipulinkynttä puristettuna.

Sekoita öljy ja valksosipuli. Levitä seos leipäsiivujen  päällle. Paahda uunissa grillivastuksen alla 2-3 minuuttia- eli kunnes leivät ovat saaneet hieman väriä.

Tomaatti-mozzarellasalaatti

  • 1 iso mozzarellapallo
  • 3 kirsikkatomaattia ohueksi siivutettuna
  • 2 aurinkokuivattua tomaattisiivua silputtuna
  • muutama basilikan lehti
  • 1 rkl oliiviöljyä
  • 1 rkl tummaa balsamicoa
  • mustapippuria myllystä
  • ripaus suolaa.

Sekoita keskenään kirsikka- ja aurinkokuivatut tomaatit, basilika oliiviöljy,balsamico, suola ja pippuri. Leikkaa mozzarella 3-4 osaan. Kasaa salaatti kerroksittain laittamalla jokaisen juustosiivun päälle hieman tomaattisekoitusta. Jos halaut annoksesta irtopisteitä ulkonäöstä- voit kasata sen irtomuotin avulla.