Blogit 20.3.2015

Uunijuurekset

Hyvän ruoan ei aina tarvitse aina olla vaikeaa tai monimutkaista valmistaa. Tämän todistaa hienosti uunijuurekset- jotka maukkaudellaan voittavat useat moninkertaisesti monimutkaisemmat lisukkeet.

Oikeastaan uunijuurekset ovat niin helppoja valmistaa, etteivät ne oikeastaan edes tarvitsisi ohjetta. Juurekset paloitellaan suupalan kokoisiksi paloiksi, maustetaan tuoreilla yrteillä- hätätapauksessa kuivatutkin käyvät. Kostukkeeksi valkoviiniä tai sitruksella maustettua vettä…se on siinä, kypsennys leivinpaperiin käärittynä folinyytissä.

Reseptiä voi soveltaa hyvin myös nuotiolla. Silloin samaan nyyttiin voi lisätä vaikka lohta, tai jotain muuta rasvaista kalaa.

Uunijuurekset

  • 1,5 dl alsternakkalohkoja
  • 1,5 dl porkkanalohkoja
  • 1,5 dl juurisellerilohkoja
  • tuoretta tai kuivattua timjamia
  • 1 dl valkoviiniä tai 1 rkl sitruunamehua ja vettä
  • 1 tl suolaa
  • 1/2 tl valkopippuria.

Tee leivinpaperista nyytti ja laita ainekset sen sisään. Vuoraa leivinpaperinyytti foliolla. Kypsennä uunin alatasolla 200C/30min. Tarjoa kalan tai lihan lisukkeena.