Blogit 19.11.2015

Uuniomenajäätelöä ja kinuskikrokanttia

Jäätelöä voi syödä myös syksyllä. Tai talvella. Tai oikeastaan milloin vain, jopa kesällä. Mutta, tämä ohje sopii pitkien talvi-iltojen piristykseksi- tai vaikka joulumenun osaksi. Parhaiten se kuitenkin sopii nautittavaksi yöpuvussa tai verkkareissa sohvalla

Reseptin kantava voima on paahdetun omenan ja kanelin symbioosi. Rakennetta jäätelöön tuo puolestaan kaurahiutaleet ja paahdettu kinuski- sen tarkoitus on kovettua jäätelön päälle. Jos olosi on laiska, etkä pidä kuumalla sokerilla leikkimisestä, voit jättää kinuskin tekemättä ja käyttää Dajmin kovaa osaa…eli krokanttia.

Uuniomenajäätelöä ja kinuskikrokanttia

Valmistaminen kannattaa aloittaa jäätelöstä. Voit valmistaa kinuskikrokantin jäätelökoneen työstäessä jäätelöä valmiiks.

Uuniomenajäätelö

  • 2 dl omenaa pieneksi kuutioituna
  • 2 rkl kaurahiutaleita
  • 1 rkl ruokosokeria
  • 1 tl kanelia.

Levitä omenakuutiot leivinpaperille. Ripottele kaurahiutaleet ja sokeri niiden päälle. Paahda uunissa 225C kunnes omenakuutiot ovat hieman ruskistuneet. Jäähdytä.

  • 1/2 dl sokeria
  • 1 kananmuna
  • 2 dl punaista maitoa
  • 1 dl kuohukermaa
  • 1 rkl glukoosisiirappia
  • 2 rkl tummaa rommia.

Vaahdota sokeri ja kananmuna. Kuumenna maito ja kaada vaahtoon koko ajan sekoittaen. Lisää sekaan glukoosiirappi. Kuumenna seosta vesihauteessa kunnes se hieman kiinteytyy. Lisää rommi, kerma ja omena-kauraseos. Pyöritä jäätelökoneessa jäätelöksi.

Jos et omista jäätelökonetta, kaada seos matalareunaiseen vuokaan. Pakasta jäätelömassa pakastimessa- sekoita 15-30 minuutin välein.

Kinuskikrokantti

  • 1,5 dl sokeria
  • 1 dl kuohukermaa.

Sulata sokeri valurautapannussa. Anna sen hieman ruskistua- varo kuitenkin polttamasta sitä. Kaada kerma sulaneen sokerin sekaan. Sekoita nopeasti. Keitä seosta kasaan…seos pitäisi olla kiinteämpää kuin tavallinen kinuski, mutta löysempää kuin krokantti. Voit kokeilla kiinteyttä vetämällä sitä leivinpaperin päälle. Jos seos jähmettyy nopeasti, on se valmista. Pidä se lämpimänä kunnes jäätelö on valmista.