Paahtaja 10.10.2017

Valkoviinillä graavattua lohta

Valkoviinillä graavattu lohi valmistuu nopeimmillaan alle puolen tunnin. Lopputulos muistuttaa hyvin paljon cevicheä, mutta on ”raaempaa”, johten valkoviinin limeä lievemmästä happamuudesta.

valkoviinillä graavattua lohta

© Teijo Salonpää

Tämä valkoviinigraavilohi on parhaimmillaan alkupalana- tai vaikkapa tapaksena aurinkokuivattujen tomaattien, kovien juustojen, oliivien ja hyvän chorizon kanssa.

Valmistuksessa kannattaa huomoida se, että lohi on tarjoiltaessa käytännössä raakaa. Kalan tuleekin olla valmistettaessa tuoretta…jos epäilet tuoreutta, säästä tämän tekeminen toiseen kertaan.

Valkoviinillä graavattua lohta

  • 200 g ruodottomaksi fileroitua lohta
  • n. 1 dl kevätsipulia silppuna
  • 1/2 dl kuivaa valkoviiniä
  • 1 tl suolaa
  • ripaus valkopippuria.

Silppua lohi ja kevätsipuli mahdollisimman pieneksi. Sekoita kaikki ainekset keskenään. Anna maustua vähintään puolisen tuntia jääkaapissa. Jos haluat lohestasi ”kypsempää”, voit antaa lohen marinoitua yön ylikin.