Blogit 27.8.2014

Vihreitä papuja ja pekonia

Vihreät pavut ja pekoni on ruoka josta kirjoittaminen tuntuu lähes koomiselta. Se on yksinkertainen, helppo ja nopea – mutta kuitenkin äärimmäisen herkullinen.

Vihreitä papuja ja pekonia

Ruoka on suosittu Keski-Euroopassa ja Atlantin toisella puolen- tuntuukin oudolta ettei se ole levinnyt laajemmassa mittakaavassa meille Suomeen. Vaikka ruoka onkin erittäin yksinkertainen, on ruoka helposti muokattavissa jokaisen omaan makuun. Tuoreita yrttejä, chiliä, valkosipulia tai vaikkapa ranskalaista sinappia…kaikki käy ja tulos on takuulla herkullinen.

Jos haluat ruoastasi hieman kevyemmän, voit korvata pekonin filepekonilla.

Vihreitä papuja ja pekonia

  • 300 g tuoreita vihreitä papuja

Keitä papuja 5 minuuttia vedessä. Jäähdytä.

  • 2 valkosipulin kynttä puristettuna
  • 2 rkl tuoretta persiljaa silppuna
  • 1 rkl valkoviinietikkaa
  • 1 tl mustapippuria
  • 1-2 rkl Chipotle Tabascoa
  • 240 g filepekonia tai 120 g tavallista (filepekoni on paksumpaa, joten sitä menee enemmän)
  • (1 rkl oliiviöljyä).

Sekoita valkosipuli, persilja, valkoviinietikka ja Chipotle Tabasco papujen sekaan. Anna maustua puolisen tuntia jääkaapissa. Kääri pekoni pekoni papujen ympärille – jos käytät tavallista, voit puolittaa siivut. Jos käytit filepekonia, täytyy pinta voidella kevyesi oliiviöjyllä. Rouhi rullien päälle mustapippuria. Kypsennä uunissa 200C/20min.

Jos haluat tehdä samalla myös herkullisia uuniperunoita, toimi näin…

  • perunoita neljälle hengelle
  • 2-3 dl kanalientä.

Keitä ohutkuorisia- tai kuorittuja perunoita 10 minuuttia vedessä (ne saavat jäädä raa’aksi). Kypsennä halkaistut perunat uunissa samassa vuoassa papurullien kanssa niin, että vuoan pohjalla on kanalientä n. 1 sentin paksuudelta.