Blogit 26.5.2015

Vuohenjuusto-rucolamunakas

Yksinkertainen on kaunista- kuten myös tämäkin ruoka…yksinkertaisuuden lisäksi se on myös todella herkullista.

Tiedättehän tilanteen, joskus, kun tilaisuus sen sallii, on viikonloppuisin mukava nukkua pidempään, siis paljon-paljon pidempään kuin normaalisti. Sitten kun sängystä pääsee ylös, kello on jo liian myöhä aamiaiselle- kuten myös lounaallekin. Juuri sellaisia tilanteita varten on olemassa munakkaat. Täytteiden raikkauden- tai vaihtoehtoisesti rasvaisuuden voi valita kulloistakin olotilaa mukailevaksi…jos nukkumaan on tullut mentyä kengät jalassa, ei mikään voita pekonia ja parmesaania. Kevyemmissä fiilareissa uppoaa sitten vaikka oma suosikkini- rucola-, vuohenjuusto. ja basilikatäyte.

Vuohenjuusto-rucolamunakas

Ruokajuomaksi suosittelen mimosaa– kuohuviinin ja appelsiinimehun yhdistelmää.

Munakas kahdelle:

  • 3 kananmunaa
  • 1 dl kuohukermaa
  • 1/2 tl suolaa
  • nokare voita paistamiseen.

Täyte:

  • n. 3 dl rucolaa
  • kourallinen basilikaa
  • 50-100 g vuohenjuustoa – riippuen siitä kuinka paljon siitä pidät
  • 1 rkl oliiviöljyä
  • 1 rkl valkoviinietikkaa.

Sekoita öljy ja valkoviinietikkaa rucolan ja basilikan sekaan. Murustele juusto ja lisää se muiden ainesten joukkoon.

Sekoita munien rakenne rikki haarukalla. Lisää kerma ja suola- sekoita lähes tasaiseksi. Kuumenna pannu keskilämpöiseksi. Lisää voi ja kaada munakasmassa pannulle. Paista keskilämmöllä kunnes munakas alkaa hyytymään päältä. Lisää täytteet munakkaan toiselle laidalle. Käännä munakkaan toinen puoli täytteiden päälle. Tarjoile välittömästi.