Paahtaja 5.2.2017

Yön yli haudutettu uuniohrapuuro

Uuniohrapuuron voi tehdä perinteisesti maitoa ja voita käyttämällä- tai sitten vegaanisena, jolloin maitona käytetään kauramaitoa ja rasvana oliiviöljyä. Molemmat vaihtoehdot toimivat, ne kuitenkin maistuvat rasvasta johtuen hieman eriltä.

uunihrapuuro

Jostain syystä puurojen hauduttaminen yön yli yhdistetään aina viikonloppuihin. Ja tätä en ole itse ymmärtänyt koskaan. Mikä on helpompaa kiireisenä arkiaamuna kuin ottaa valmis aamupala uunista heti heräämisen jälkeen? Ei ainesten mittaamisia tai pikapuuroversioiden käyttöä – valmis ja takuulla herkullinen uunipuuro on pehmeä ja käyttövalmis aamupala. Kypsennys tapahtuu syöjien nukkuessa. Ja mikä parasta, mikäli hiilarit eivät kammoksuta, voit ottaa puuroa myös evääksi töihin.

Puuron valmistus yön yli hauduttamalla ei eroa tavallisesta uunipuurosta muutoin kuin nesteen määrässä ja kypsennyslämpötilasta. Nestettä pitää olla hieman enemmän, kypsennyslämpötila puolestaan on matalampi.

Yön yli haudutettu uuniohrapuuro

Puuron voi valmistaa perinteisenä maitotuotteita käyttäen- tai sitten täysin vegaanisena. Erittäin herkullinen puuro syntyy myös käyttämällä tavallista maitoa ja rasvana oliiviöljyä.

  • 2 dl ohrasuurimoita
  • 12 dl maitoa (tai kauramaitoa)
  • 3 rkl voita tai oliiviöljyä
  • 1/2 tl suolaa
  • 1/2 dl auringonkukansiemeniä
  • 1 dl pakastekarpaloita.

Voitele uunivuoka voinokareella tai tilkalla oliiviöljyä. Sekoita vuoassa ohrasuurimot, maito, suola ja voi/oliiviöljy. Peitä vuoka foliolla tai kannella. Kypsennä 100C/8h. Kun puuro on valmista, voit halutessani lisätä siihen vielä auringonkukansiemeniä ja karpaloita.

Kommentit (2)

Hyvä ohje ja erittäin helppo toteuttaa. Karpaloiden asemesta meillä käytetään tyrnikuorihilloa. Tyrnin maku sopii ohraan kuin nappi silmään.

Näyttää herkulta. Pakko testata :).

Hyvä ohje ja erittäin helppo toteuttaa. Karpaloiden asemesta meillä käytetään tyrnikuorihilloa. Tyrnin maku sopii ohraan kuin nappi silmään.

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *