Paahtaja 16.3.2016

Yrttimarinoitu nyhtölammas

Yrttimarinoitu nyhtölammas on äärimmäisen helppo valmistaa. Sen valmistus noudattelee samoja linjoja kuin kuin suosittu pull pork- makumaailma on kuitenkin täysin eri. Valmistus aloitetaan aiottua tarjoiluhetkeä edeltävänä päivänä lihan maustamisella. Tämän jälkeen pitkä kypsennys matalassa lämmössä, lihan repiminen ja lopuksi sen rapeuttaminen uunissa grillivastuksen alla.

Yrttimarinoitua nyhtölammasta

Mikäli haluat, tai jos aikomuksesi on tarjota nyhtölammasta vaikkapa pääsiäispöydässä, voit kypsentää lihan myös päivää aikaisemmin- ennen tarjoilua sitten vain hoidat lihan rapeuttamisen kuumassa uunissa. Tällä tavalla valmistetusta lihasta tulee myös parempaa. Liha kun saa maustua yön yli omassa paistoliemessään.

Lihaa tähän ruokaan valittaessa suosittelen käytettäväksi ruhon rasvaisimpia paloja, paistia tai filettä tähän ei kannatakaan käyttää.

Yrttimarinoitu nyhtölammas

Älä poista lihasta kalvoja tai rasvaa- sulaessaan ne mehevöittävät lihan.

  • n. 1 kg lampaan lapaa, niskaa tai potkaa isoina paloina
  • 1 dl silputtua timjamia
  • 1 dl silputtua lehtipersiljaa
  • 1 dl silputtua basilikaa
  • 3 valkosipulin kynttä murskattuna
  • 1-2 tl suolaa
  • n. 1 tl mustapippuria myllystä
  • 2 rkl oliiviöljyä
  • 1 dl olutta.

Sekoita yrtit, valkosipuli, suola ja pippuri keskenään. Hiero öljy lihaan. Kääntele liha yrteissä. Anna marinoitua yön yli jääkaapissa. Nosta liha ja kaikki mahdolliset irtonaiset yrtit ja mausteet paistopussiin, lisää paistopussiin 1 dl olutta. Tee paistopussin korkeimpaan kohtaan pieni reika. Kypsennä uunissa 125C/5-6 tuntia.

Ota liha uunista ja anna sen hieman jäähtyä. Ota liha varovasti paistopussista, säästä liemi. Revi liha ohuiksi siivuiksi syiden mukaisesti. Kaada paistoliemi revityn lihan sekaan. Anna liemen imeytyä lihaan…jos haluat, voit antaa lihan maustua tässä vaiheessa myös yön yli. Kuumenna uuni mahdollisimman kuumaksi. Ruskista lihan pinta rapeaksi uunissa, aikaa siihen menee noin viisi minuuttia.