Blogit

Yrttimarinoitua latva-artisokkaa ja oliiveja

13.10.2015 Teksti: Teijo Salonpää

Mikä on syksyllä parempaa kuin käpertyä viltin alle punaviinilasilla ja hyvällä kirjalla varustautuneena? No tietysti se jos punaviinin kaveriksi on tarjolla vielä herkullisia tapaksia.

Mikään ei estä tarjoamasta näitä marinoituja oliiveja ja artisokkia illanistujaisissa, salaatin lisänä- tai oikeastaan ihan missä vain. Ne ovat herkullisia ja helppoja valmistaa- ja onnistuvat takuuvarmasti. Näiden seuraksi sopii hyvin vaalea rapeakuorinen leipä, se soveltuu myös herkullisen marinadin pyyhkimiseen lautaselta…

Yrttimarinoitua latva-artisokkaa ja oliiveja

  • 1 tlk latva-artisokkia
  • 2-3 dl kalamata oliiveja
  • 2-3 dl vihreitä oliiveja
  • 1 rkl kuivattua rosmariiniä
  • 10 basilikan lehteä silppuna
  • 2 valkosipulin kynttä puristettuna
  • 1/2 luomusitruunan kuori raastettuna
  • 1,5 dl oliiviöljyä
  • 1/2 sitruunan mehu.

Huuhtele artisokat ja halkaise ne kolmeen osaan. Sekoita kaikki ainekset ja anna maustua yön yli jääkapissa. Tarjoa hyvässä seurassa mieluiten punaviinin kanssa illan hämärtyessä.