Yrttiseitiä

Pakasteseiti jakaa vahvasti suomalaisten arjensankareiden mielipiteet. Useat eivät suurin surminkaan käytä sitä omassa taloudessaan, toisille se on yksi kalaraaka-aines muiden joukossa.

yrttiseitiä

Itse kuulun näistä kategorioista tuohon jälkimmäiseen- käytän sitä arjessa satunnaisesti ruoanlaitossa. Käytän aina yksittäin pakattuja seitifileitä, en sitä toista vaihtoehtoa jossa seiti on jäätynyt neliskanttisiksi kuutioiksi. Sulatan fileet ja käytän niitä sen jälkeen kuin muitakin kalalajeja.

Yrttiseitiä

  • 400 g pakastettuja seitifileitä
  • 1 sipuli
  • 1/2 punttia tilliä
  • 1/2 punttia lehtipersiljaa
  • 2 rkl kapriksia
  • 1/2 sitruunan puristettu mehu
  • 1 tl suolaa
  • 1 tl mustapippurirouhetta
  • nokare voita paistamiseen.

Sulata seitifileet. Siivuta sipuli ohuiksi siivuiksi. Silppu tilli ja persilja. Kuumenna paistinpannu. Lisää voinokare pannulle ja paista seitifileet molemmin puolin. Kun käännät fileitä, lisää pannulle myös sipulisiivut. Lisää yrtit, suola, pippuri ja sitruunanmehu. Anna mehun kiehahtaa ja poista pannu liedeltä. Tarjoa keitettyjen perunoiden tai perunamuusin kanssa.

Avainsanat

Kommentit

Oma kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti