Blogit 13.8.2017

Pankojauhoilla kuorrutettua turskaa

Pankojauhojen käyttäminen leivityksessä on takuuvarma keino rapean lopputuloksen aikaansaamiseksi. Ne sopivat käytettäväksi leivityksessä esimerkiksi kalalle, kanalle, kasviksille – tai paremminkin oikeastaan mille tahansa.

 pankojauhoilla leivitettyä turskaa

Itse olen käyttänyt paisto- tai paremminkin friteerausastiana wokkipannua. Suoritan paistamisen myös kohtuullisen pienellä öljymäärällä, riittää että astian pohjalla on n. 2 cm öljyä. Ja mitä suurempi on paistoastian pohjan halkaisija, sitä suuremman määrän voit yhdellä kertaa paistaa.

Pankojauhoilla kuorrutettua turskaa

  • 400 g turskaa fileroituna tai muuta vaalealihaista kalaa
  • ripaus suolaa ja pippuria.

Ripottele suola ja pippuria fileiden päälle.

Pankojauhoilla leivitys

  • 2 dl pankojauhoa
  • 1 dl vehnäjauhoa
  • 2 kananmunaa
  • 1 tl suolaa.

Sekoita suola vehnäjauhoihin. Vatkaa kananmunat. Pyörittele kalafileet vehnäjauhoissa, tämän jälkeen kananmunissa ja lopuksi pankojauhoissa. Painele pankojauhokuorrutusta niin että pinta tuntuu kuivalta.

  • rypsiöljyä

Kaada rypsiöljyä wokkipannun tai muun paistoastian pohjalle niin että sitä on 2-3 senttiä. Kuumenna öljy. Testaa öljyn kuumuus vehnäjauhoista, kananmunista ja pankojauhoista tehdyllä kokkareella, helpoiten saat nämä aikaa puhdistamalla sormenpääsi. Mikäli kakkarat ruskistuvat vajaassa minuutissa rapeaksi, on öljy sopivan lämpöistä paistamiseen.

Paista leivitetyt turskafileet molemminpuolin kullankeltaisiksi. Aikaa siihen menee n. 2 minuuttia per puoli. Nosta fileet reikäkauhalla keittiöpyyhkeen päälle jotta ylimääräinen öljy valuu pois.