Blogit 5.9.2017

Papukaalipata

Papukaalipata haudutetaan samettisen pehmeäksi ajan kanssa. Se onkin täydellistä ruokaa viikonlopulle tai etukäteen valmistettavaksi arkiruoaksi. Papukaalipata käy myös vegaanille vaikka vegaanisuus ei ruoan kantava teema olekaan – siitä nyt tulee herkullista ilman lihaakin.

papukaalipata

Papukaalipata saa samettisen pehmeytensä pataan lisättävästä perunasta. Peruna haudutetaan ylikypsäksi jolloin se osittain hajotessaan sakeuttaa  ruoan.

Ruoka muuten vain paranee uudelleen lämmittäessä. Jos pidät tällaisesta ruoasta, sitä kannattaakin tehdä kerralla hieman suuremopi annos.

Papukaalipata

  • n. 400 g valkokaalta (puolikas pieni kaali)
  • 1 tlk voipapuja
  • 1 sipuli
  • 3 porkkanaa
  • 4 jauhoista perunaa
  • 3 valkosipulinkynttä
  • 2 rkl tomaattipyrettä
  • 1/2 rkl paprikajauhetta
  • 1/2 rkl kuivattua rosmariiniä
  • 1 tl suolaa
  • 1 litra kasvislientä
  • tilkka rypsiöljyä.

Kuori sipuli, valkosipulinkynnet, porkkana ja peruna. Silppua sipuli ja valkosipuli, suikaloi kaali ja kuutio porkkana ja peruna. Kuullota öljyssä sipuli- ja valkosipulisilppu sekä porkkanakuutiot. Lisää tomaattipyree, mausteet ja kaali. Anna kaalin pehmetä. Valuta pavut. Lisää pavut muiden ainesten joukkoon. Lisää kasvislientä niin että kaikki ainekset peittyvät. Anna kiehua hiljakseen tunnin verran. Lisää perunakuutiot ja keitä pienellä lämmöllä niin että osa perunoista on hajonnut. Lisää välillä tarvittaessa kasvislientä.