Blogit 28.9.2017

Pekonipavut

Pekonipavut on herkullinen tarjottava vaikkapa tuhdimmaksi iltapalaksi saunaillan yhteyteen. Pienempänä annoksena ruoka toimii myös kätevänä lisukkeena.

Pekonipavut

© Teijo Salonpää

Näiden pekonipapujen valmistus on äärimmäisen yksinkertaista. Pekonisiivut ruskistetaan hitaasti rapeaksi omassa rasvassaan. Tämän pavut ruskitetaan pekonista sulaneessa rasvassa…yksinkertaista ja herkullista.

Pekonipavut

  • 200 g tuoreita leikkopapuja
  • 4 siivua pekonia
  • ripaus mustapippuria.

Laita pekonit kylmälle paistinpannulle. Lisää lämpöä ja ruskista pekoni rapeaksi. Ota pekonisiivut pois pannulta. Lisää pavut ja ruskista ne hitaasti. Anna papujen kypsyä välillä käännellen vähintään kymmenisen minuuttia- varo kuitenkin polttamasta papuja liikaa. Kun pavut ovat pehmeitä, silppua pekoni niiden päälle. Mausta ripauksella mustapippuria.