Blogit 3.4.2017

Pestosilakkarullat

Silakkafileistä saa helposti ja nopeasti herkullista arkiruokaa. Jos haluat, voit esivalmistella silakkarullat jo edellisenä iltana, varsinainen kypsennys kestää sitten vain 15 minuuttia.

pestosilakkarullat

Kaikkein perinteisimpiä nämä silallarullat eivät ole. Niiden täytteenä käytetään puna- ja valkosipulia, pestoa ja tuoretta basilikaa. Välimerellinen makumaailma sopii silakkafileille kuitenkin erinomaisesti.

Pestosilakkarullat

  • 500 g silakkafileitä
  • 2/3 dl pestoa
  • 1 punasipuli
  • 3 valkosipulinkynttä
  • 1/2 punttia tuoretta basilikaa
  • 2 rkl sitruunanmehua
  • ripaus suolaa ja pippuria.

Laita tehosekoittimeen pesto, punasipuli, valkosipulinkynnet ja basilika. Aja ainekset tasaiseksi tahnaksi. Laita silakkafileet nahkapuoli alaspäin leivinpaperille. Laita jokaisen fileen päälle teelusikallinen maustetahnaa. Kääri fileet rullalle ja asettele ne pystyyn tiivisti vierekkäin pieneen uunivuokaan. Ripottele päälle sitruunamehu, suola ja pippuri. Paista 225C/15 minuuttia uunin ylätasolla.