Blogit 22.7.2016

Rucola-fetapasta

Näin helteen alla ei viitsisi kuluttaa kauheasti aikaa ruoanlaitossa, ei ainakaan sisällä tapahtuvassa sellaisessa. Itse suosin tällaisina päivinä pastaa, mielellään vielä sellaista joka maistuu useammallakin aterialla. Suosin itse yksinkertaisia, joidenkin mielestä ehkä jopa askeettisia pasta-annoksia.

rucola-fetapasta

Tämänkertainen rucola-fetapasta menee rimaa hipoen itse määrittelemääni kategoriaan. Pastaa lukuun ottamatta ainekset ovat maultaan hivenen voimakkaita, mutta sellaisia jotka toimivat hyvin yhdessä. Kyllä, anjovis toimii fetan kanssa oikein hyvin kunhan sen annostelussa pidetään mielessä anjoviksen tehtävä- se nimittäin on pelkkä mauste joka antaa ruoan maulle lievää särmää.

Rucola-fetapasta

  • 250 g (täysjyvä) pennepastaa

Keitä pasta ohjeen mukaan al denteksi eli noin minuuttia vaille kypsäksi.

  • 2 rkl oliiviöljyä
  • 2 valkosipulin kynttä puristettuna
  • 1 prk anjovisfileitä (65 g) silppuna
  • 150 g rucolaa
  • 100 g fetajuustoa
  • 1 dl valkoviiniä tai 1/2 rkl valkoviinietikkaa ja 1 dl vettä.

Kuumenna öljy keskilämpöiseksi. Lisää valkosipuli ja anjovis. Ruskista kevyesti mutta varo polttamasta valkosipulia. Lisää valkoviini tai valkoviinietikan ja veden sekoitus- anna kiehahtaa niin, että noin puolet nesteestä haihtuu. Lisää pasta ja rucola ja sekoittele kunnes rucolan rakenne muuttuu nahistuneen näköiseksi. Ota pannu pois liedeltä ja lisää lopuksi fetajuusto.