Blogit 26.2.2016

Savustettua sinihomejuustolohta

Mitä hyvää ruokaa voisi tehdä viikonloppuna? Jos omaat mahdollisuuden savustukseen, tiedän ainakin yhden hyvän- ja äärimmäisen herkullisen ruoan. Sinihomejuustolla kuorrutettua ja savustettua lohta. Jos juuston savustus kuulostaa oudolta, voin vakuuttaa voimakkaan savun aromin toimivan suorastaan erinomaisesti sinihomejuuston kanssa.

Savustettu aurajuustolohi

Mikäli et omista savustinta, voit hoitaa savustuksen myös uunissa savustuspussilla. Tälle ruoalle ei muutenkaan ole olemassa mitän kiveenhakattua reseptiä, jokainen annostelee juuston määrän omien makumieltymystensä mukaisesti. Kypsennettävän lohen määrään vaikuttaa puolestaan ruokalijoiden lukumäärä.

Lisukkeeksi tälle herkulliselle juustolohelle toimii erinomaisesti esimerkiksi paahdettu ruusukaali.

Savustettua sinihomejuustolohta

  • n. 1kg kokoinen lohifile
  • 150-200 g sinihomejuustoa
  • pippuria
  • ripaus suolaa.

Ripottele lohen päälle pippuria ja suolaa, Leikkaa sinihojuustosta noin 2 sentin paksuisia paloja ja levitä ne lohen päälle. Savusta 25-30 minuuttia, riippuen lohifileen paksuudesta.