Blogit 5.10.2017

Silakkapihvit uunissa

Silakkapihvit valmistetaan perinteisesti jauhoissa pyöriteltynä ja pannulla voissa paistettuna. Ne voi kuitenkin valmistaa kätevästi myös uunissa – tässä tapauksessa valmistukseen ei kulu kuin kymmenen minuuttia ja säästyt itse lieden vieressä seisomiselta. Aktiivinen valmistusaika kun ei ole kuin pari minuuttia.

silakkapihvit uunissa

© Teijo Salonpää

Voit maustaa silakkapihvit melkein millä tahansa. Itse suosin tuoreita yrttejä, oliiviöljyä ja sitruunamehua. Voit kuitenkin valita mausteet omaan makuun sopiviksi, ja mikään ei estä myöskään käyttämästä vaikkapa kuivattuja yrttejä ja rypsiöljyä.

Silakkapihvit uunissa

  • 500 g silakkafileitä
  • 2 rkl oliiviöljyä
  • 1/2 sitruunan puristettu mehu
  • 1 dl silputtua ruohosipulia
  • 1 tl suolaa
  • valkopippuria.

Levitä puolet silakkafileistä nahkapuoli alaspäin leivinpaperille. Ripottele päälle sitruunamehu, oliiviöljy suola, valkopippuri ja ruohosipuli. Nosta toinen silakkafile (nyt nahkapuoli ylöspäin) maustetun fileen päälle. Kypsennä 250C noin 10 minuuttia uunin keskitasolla.