Blogit

Simpukkakasari

26.11.2017 Teksti: Teijo Salonpää

Simpukkakasari vähän kuin katkarapukasarikin…se on teemaltaan aavistuksen ysäriä, mutta kuitenkin sellaista joka ei ole koskaan mennyt pois muodista. Samaten se ruokana jotain sellaista mitä voit saada eteesi käytännössä missä tahansa välimeren maassa.

simpukkakasari

© Teijo Salonpää

Simpukkakasarin valmistus on yksinkertaista, ainoa asia mistä en itse oikein pidä, on säilykkeiden runsas käyttö. Toisaalta, voit taikoa herkullisen simpukkakasarin mökillä tai vaikkapa asuntovaunussa. Ainekset siihen löytyvät vieläpä lähes mistä tahansa kaupasta.

Simpukkakasari sopii tarjottavaksi pastan, riisin tai vaikkapa leivän kaverina…hyvää olutta tai valkoviiniä unohtamatta.

Simpukkakasari

  • 1 tlk simpukoita (1 tlk on 200 g, siitä simpukoita 100g)
  • 1 punasipuli
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 2 rkl kapriksia
  • 1/2 tlk tomaattimurskaa
  • 1 dl valkoviiniä
  • 1 tl mustapippuria
  • tuoretta basilikaa.

Valuta simpukat, säästä 2 rkl säilykkeessä olevasta öljystä. Silppua punasipuli, valkosipuli ja kaprikset. Kuullota sipulia simpukkatölin öljyssä. Lisää valkosipuli ja kaprikset, jatka kuullottamista parin minuutin verran. Lisää tomaattimurska, valkoviini ja mustapippuri. Anna kastikkeen kiehtaa ja keitä sitä hieman kasaan. Lisää simpukat ja kourallinen tuoretta basilikaa ja hauduta kannen alla kymmenisen minuuttia.