Blogit 5.4.2016

Sinihomejuusto-makaronivuoka

Oma arkeni on pahimmillaan tai parhaimmillaan, riippuen katsontakannasta- henkiinjäämistaistelua jossa sankariteot tapahtuvat hellan, kalenterin ja ylä-asteen ruotsin kotitehtävien muodostamassa kolmiossa. Arkena tapahtuvaan ruoanlaittoon ei ikävä kyllä ole aikaa käytettäväksi kuin nimeksi. Olen oppinut, tai paremminkin ajautunut arjen ruoanlaitossa tilanteeseen jossa suosin ruokia jotka maistuvat seuraavanakin päivänä. Tai mikä parasta, pyrin tekemään arkena ruokia jotka kestävät pakastamisen- ja joita syö mielellään parikin päivää perätysten.

Sinihomejuusto-makaronivuoka

Yksi bravuureistani tällä saralla on sinihomejuusto-makaronivuoka. Yksinkertainen ja tuhti ruoka, sellainen jonka valmistus poikkeaa jokaisella kerralla kerralla hieman edellisesti. Kyse onkin ruoasta jonka resepti mukautuu helposti kotoa löytyviin aineksiin.

Sinihomejuusto-makaronivuoka

  • 400-500 g simpukkamakaroneja

Keitä makaronit pakkauksen ohjeen mukaan kypsäksi. Jos haluat, voit tehdä tämän jo edellisenä iltana. Siinä tapauksessa sekoita kypsien makaronien sekaan ruokalusikallinen öljyä. Tällä tavoin makaronit pysyvät irtonaisina.

  • 400g broilerin jauhelihaa
  • 1 sipuli
  • 2 valkosipulin kynttä
  • 170 g sinihomejuustoa
  • 3 dl kermaa
  • kourallinen tuoretta basilikaa silputtuna
  • 1 tl mustapippuria
  • tilkka öljyä paistamiseen.

Silppua sipuli ja murskaa valkosipuli. Ruskista broilerin jauheliha ja sipuli. Lisää tomaattimurska, mausteet ja suola. Anna kiehahtaa ja hauduta 10 minuuttia kannen alla. Sekoita uunivuoassa keskenään makaroni ja tomaattijauhelihakastike. Ripottele päälle murennettu sinihomejuusto ja kaada lopuksi kerma vuokaan. Gratinoi uunissa 225C/10-15 minuuttia, eli kunnes makaronit ovat ottaneet hieman väriä.

Nauti kylmän maidon ja ketsupin kanssa.