Blogit 9.9.2016

Tofu-pinaattiwokki

Tofua pidetään usein mauttomana ja tylsänäkin, lähinnä lihan korvikkeena käytettävänä raaka-aineena. Totuus on kuitenkin toisenlainen. Totta on ettei tofu itsessään maistu oikein miltään, tai no maistuuhan se soijajuustolta- jos soijajuustolla ylipäänsä on ominaismakua. Maistuvan tofun salaisuus piileekin sen marinoinnissa. Onnistuneen marinoinnin jälkeen tofu maistuu takuulla myös vannoutuneellekin lihansyöjälle.

tofu-pinaattitofu

Tofuwokin lisukkeeksi sopii hyvin keitetty riisi, nuudelit tai omassa tapauksessani keitetyt 4 viljan ateriajyvät. Ateriajyvät kannattaa keittää tismalleen pakkauksen ohjeen mukaan, tällöin niiden rakenne ja purutuntuma säilyy parhaimpana.

Tofu-pinaattiwokki

Mikäli haluat, voit marinoida tofun jo edellisenä päivänä ja antaa tofun marinoitua yön yli.

  • 250-300 g tofua
  • 1 rkl nestesavua
  • 1 rkl osterikastiketta
  • 1 rkl soijakastiketta
  • 1/2 rkl valkoviini- tai riisiviinietikkaa
  • 1 tl sokeria.

Sekoita keskenään marinadin ainekset. Paloittele tofu suikaleiksi. Sekoita marinadi tofun sekaan ja anna maustua 1-2 tuntia jääkaapissa.

  • 250 g tuoreita tai pakastettuja pinaatinlehtiä
  • 1/2 dl vettä
  • 2 valkosipulinkynttä murskattuna
  • 1 rkl raastettua tuoretta inkivääriä
  • 1 punainen jalopeno ohuina siivuina (jos et pidä chilistä, jätä pois)
  • 1/2 tl suolaa
  • öljyä paistamiseen.

Kuumenna wokkipannu ja lisää öljy. Ruskista marinoitu tofu ja inkivääri, lisää pinaatti ja jalopeno. Anna pinaatin pehmentyä ja lisää valkosipuli. Kun valkosipuli alkaa tuoksumaan, lisää suola ja vesi – kaada pannulle lisäksi tofun marinointikastike. Tarjoa välittömästi keitettyjen ateriajyvien, riisin tai nuudelien kanssa.

Kommentit (1)

”Ateriajyvät”.. Meniköhän Myllärillä kaksikin sekuntia tuotetta nimetessä?

”Ateriajyvät”.. Meniköhän Myllärillä kaksikin sekuntia tuotetta nimetessä?

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *