Blogit

Tomaatti-kananmunapannu

24.11.2017 Teksti: Teijo Salonpää

Harva ruoka on yhtä monikäyttöinen ja soveltuu tarjottavaksi yhtä monena ateriatyyppinä kuin tomaatti-kananmunapannu. Meksikolaisen esikuvansa mukaisesti se toimii tuhtina aamiaisena, lisukkeita lisäämällä lounaana tai päivällisen ja meneepä se myös iltapalana.

tomaatti-kanamunapannu

© Teijo Salonpää

Tomaattimunat ovat herkullisia jo suoraan pannusta nautittuna, mutta pääsevät oikeuksiinsa tuoreen vaalean leivän kanssa. Myös riisi ja/tai pavut sopivat oikein hyvin näiden tomaattimunien kanssa tarjottavaksi. Mikäli haluat voit käyttää tomaattimunia myös tortillojen täytteenä.

Tomaatti-kananmunapannu

  • 4 kananmunaa
  • 1 tlk tomaattimurskaa
  • 1 punasipuli
  • 3 valkosipulinkynttä
  • 1/2 rkl savupaprikjauhetta
  • pätkä punaista chiliä
  • (tuoretta korianteria, voit jättää poiskin)
  • 1 rkl rouhittua chipotlea (jos satut kaupasta löytämään)
  • ripaus mustapippuria
  • ripaus suolaa
  • 1 dl vettä
  • tilkka öljyä.

Kuumenna valurautainen iso paistinpannu. Lisää öljy ja silputtu sipuli, valkosipuli ja chili. Lisää myö chipotle jos käytät sitä. Kuullota hetki ja lisää tomaattimurska, vesi, mustapippuri ja suola. Sekoita tasaiseksi ja anna kiehahtaa. Tee ruokalusikalla pieni ”kolo” tomaattikastikkeeseen, riko kanamuna tähän koloon. Toista samanlailla kaikkien kananmunien kohdalla. Hauduta miedolla lämmöllä kannen alla 10-15 minuuttia. Lisää lopuksi tuore korianteri jos käytät sitä.