Blogit 24.5.2017

Tomaattinen savulohikeitto

Tomaattia ja paprikaa sisältävä savulohikeitto on arkiruokien aatelia. Sen valmistus ei vie puolta tuntia pidempään, ja maku vain paranee uudelleen lämmitettäessä. Se onkin hyvä valinta lounasruoaksi myös seuraavalle päivälle.

tomaattinen-savulohikeitto

Jos haluat keitostasi mausteisempaa, voit käyttää myös tuoretta chiliä ja inkivääriä. Molemmat näistä sopivat hyvin keitossa muutenkin käytettävän savupaprikan makumaailmaan.

Tomaattinen savulohikeitto

  • 350 g lämminsavulohta
  • 1 sipuli
  • 1 valkosipulin kynsi
  • 1/2 punainen paprika
  • 4 isoa luumutomaattia
  • 4-6 perunaa
  • 1/2 rkl savupaprikajauhetta
  • 5 dl vettä
  • 1,5 rkl kala- tai hummerifondia
  • 2 rkl silpouttua tilliä
  • ripaus mustapippuria
  • nokare voita
  • suolaa.

Kuori ja kuutioi perunat. Kuori myös sipuli ja valkosipuli, silppua ne hienoksi. Kuutioi paprika ja tomaatit ihan pieneksi. Sulata voi kattilassa. Kuullota sipulia ja paprikakuutioita kunnes ne muuttuvat läpikuultaviksi. Lisää valkosipuli, tomaatit ja savupaprikajauhe. Kuullota kunnes tomaatin neste on lähes haihtunut. Paloittele lämminsavulohi. Jos pakkauksessa oli nestettä, lisää se ainesten sekaan. Lisää perunat, vesi, tilli, mustapippuri ja fondi. Keitä kunnes perunat ovat kypsiä. Lisää paloiteltu kala. Tarkista suola ja lisää sitä tarvittaessa.