Blogit 7.8.2017

Tortillapitsa

Kaikki tietävät tilanteen kun haluttaisi pizzaa, mutta vireystaso ei ole riittävä pizzapohjan tekemiseen. Yksi ratkaisu tähän ongelmaan on vehnä- tai maissitortillan käyttäminen pohjana. Tämänkaltainen pitsa valmistuu nopeasti paistinpannussa, uunissa sitä käytetään lopuksi vain pari minuuttia.

tortillapitsa

Lähtökohtia pitsan täytteiden valintaan on oikeastaan kaksi; tortillan pitäminen tortillana, ja tortillan pitäminen pitsapohjana. Ensimmäisessä vaihtoehdossa kastikkeeksi soveltuu salsa, juustoksi cheddar. Jälkimmäisessä vaihtoehdossa sitten perinteisimmät pizzan täytteet- tomaattikastike, mozzarella jne…

Täsmennyksenä käyttämiini termeihin…käytin tarkoituksella sanoja pizza ja pitsa. Pizza tarkoittaa oikeaa italialaista- tai sen mukaisesti tehtyä avopiirakkaa. Pitsa puolestaan jotain muuta, sellaista joka vain matkii sitä, ja reseptissä ohjeistettu pitsa lukeutuu tähän jälkimmäiseen kategoriaan hyvästä syystä.

Tortillapitsa

  • 1 tortillalevyä syöjää kohden
  • 2 rkl salsa- tai tomaattikastiketta
  • 2 rkl juustoraastetta
  • halumasi täytteet…itse käytin kirsikkatomaatteja, oliiveja ja salamia.

Laita uunin grillivastukset kuumenemaan. Laita tortillalevy uuninkestävään paistinpannuun. Jos käytät induktioliettä, laita  paistinpannu kylmälle levylle ja lisää lämpöä vähitellen, muussa tapauksessa laita levy lämpenemään hyvissä ajoin. Levitä tortillan päälle kastike, täytteet ja juusto. Heiluttele pannua ettei torilla jäisi pannuun kiinni. Kun Pohja alkaa rapeutumaan ja juusto hieman sulamaan, nosta paistinpannu uuniin grillivastuksen alle 1-2 minuutiksi.

Jos teet useamman kuin yhden pitsan, kannattaa ne valmistaa liedellä samanaikaisesti,