Blogit 19.1.2017

Välimerellinen härkäpaputahna

Härkäpavut ovat yksi pisimpään Suomessa viljellyistä viljelyskasveista. Siitäkin huolimatta useille, mukaanlukien oma itseni, ne ovat tuttuja lähinnä falafelien – ja härkiksen raaka-aineena…jos edes siitäkään.

härkäpaputahna

Härkäpapujen mieto, aavistuksen pähkinäinen maku kaipaa seurakseen jotain hieman voimakkaampaan raaka-ainetta. Tähän tarkoitukseen sopii erinomaisesti vaikkapa aurinkokuivatut tomaatit ja valkosipuli, siihen vielä tuoreita yrttejä ja oliiviöljyä.Siinäpä kaikki onkin erinomaiselle tahnalle jota voit käyttää pastassa, leivän päällä tai vaikkapa salaatin kaverina. Parhaimmillaan tahna on kuitenkin tapaksena vaalean leivän päällä tai dipissä tai sitten jossain muussa…hyvää se kuitenkin on.

Välimerellinen härkäpaputahna

  • 3 dl keitettyjä härkäpapuja keitettynä tai tölkistä
  • 10 aurinkokuivattua tomaattia
  • 1/2 dl aurinkokuivattujen tomaattien öljyä
  • 3 rkl kapriksia
  • 3 valkosipulin kynttä
  • 1 rkl valkoviinietikkaa
  • kourallinen tuoretta basilikaa
  • n. 1/2-1 dl vettä
  • 1/2 tl mustapippuria
  • 1/2 tl suolaa.

Laita kaikki ainekset vettä ja basilikaa lukuun ottamatta tehosekoittimeen. Aja ainekset aavistuksen karkeaksi tahnaksi, lisää vettä mikäli ainekset eivät lähde sekoittumaan. Lisää lopuksi basilika ja pyöräytä pari kertaa niin että basilika erottuu vielä tahnasta.