Reseptit

Valkosipuliperunat

Valkosipuliperunat on herkullinen klassikko. Näinden valkosipuliperunoiden juju piilee timjamilla ja valkosipulilla maustetussa sulassa voissa.

Teksti:
Katri Schröder
Kuvat:
Jukka Pakarinen

Valkosipulivoi tekee näistä perunoista vastustamattomia.

Valmistusaika

yli 60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

6

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Valkosipuliperunat

  • 700 g kiinteää perunaa
  • 50 g voita
  • 3 kpl oksaa tuoretta timjamia
  • 1 tl sormisuolaa
  • 2-3 kpl valkosipulinkynsiä

Valmistusohje

Valkosipuliperunat valmistuvat näin helposti:

1. Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen.

2. Pese, kuori ja leikkaa perunat ohuiksi viipaleiksi. Kuori valkosipulinkynnet. Sulata voi ja sekoita joukkoon murskatut tai viipaloidut valkosipulinkynnet. Riivi joukkoon timjaminlehdet varsistaan.

3. Lado perunaviipaleet kerroksittain kuuteen kekoon leivinpaperoidulle uunipellille. Ripottele väleihin suolaa. Kaada lopuksi maustevoi perunoiden päälle.

4. Kypsennä  perunoita uunissa noin 40 minuuttia, kunnes valkosipuliperunat ovat kypsiä, saaneet kauniin kullanruskean värin ja paistuneet pinnaltaan ihanan rapeiksi. Voit kokeilla perunoiden kypsyyttä haarukalla.

Vinkki: Jos kaipaat kermaa valkosipuliperunoihin, ota haltuun valkosipuli-kermaperunoiden ohje. Saatat pitää myös peruna-parmesaanikakuista tai peruna-pekonigratiinista.

Lue myös Kotiliesi.fi: Näin maustat perunat – katso ideat ja vinkit

X