Blogit 15.5.2017

Vuohenjuusto-maa-artisokkakeitto

Maa-artisokka yhdistettynä vuohenjuustoon on herkkua. Maa-artisokan pehmeys ja maltillisesti annostellun vuohenjuuston maku vie kielen mennessään- ja on takuulla toimiva alkupala. Toisaalta, keitto toimii hyvin myös evääksi otettuna lounaana, tietysti sillä edelletyksellä ettet syö kaikkea keittoa heti valmistuksen jälkeen.

Maa-artisokka-vuohenjuustokeitto

Voit soveltaa keiton reseptiä melkeinpä mille tahansa vaalealle juurekselle, esimerkiksi juuriselleri ja palstennakka toimivat oikein hyvin yhdessä vuohenjuuston kanssa.

Vuohenjuusto-maa-artisokkakeitto

  • 500 g maa-artisokkia
  • 1 shalottisipuli
  • 50 g vuohenjuustoa
  • 1 rkl voita
  • 1 dl valkoviiniä
  • 1,5 dl kuohukermaa
  • 2 rkl persiljaa
  • 1 tl suolaa
  • ripaus mustapippuria
  • vettä.

Kuori maa-artisokat ja paloittele 2-3 osaan. Laita palat kylmään veteen tummenemisen estämiseksi. Kuori sipuli ja silppua se hienoksi. Kuullota sipuli voissa. Lisää maa-artisokat, suola, pippuri ja valkoviini. Lisää vettä niin että maa-artisokat juuri ja juuri peittyvät. Keitä maa-artisokat kypsäksi. Valuta ainekset siivilässä, säästä liemi. Laita valutetut maa-artisokat (joissa on seassa tietysti myös sipuli yms.) blenderiin yhdessä kerman ja vuohenjuuston kanssa. Soseuta ainekset ja lisää keitinlientä blenderin käydessä niin että saat keittoon halutun paksuuden. Kaada keitto kattilaan ja lisää silputtu persilja.