Blogit 3.3.2016

Wokattua kanaa ja vihreitä papuja

Aina ei jaksaisi tehdä ruokaa, ei edes viikonloppuna. Sitä varten onneksi omistan wokkipanun. Itselleni kun wokkaus on pikaruokaa- teenkin sitä silloin kun en jaksa tai halua oikeasti kokata.

Vihreitä papuja ja kanaa wokattuna

Voit käyttää tähän wokkiin joko tuoreita papuja- tai hätätapauksessa pakastealteesta mukaan noukittuja. Molemmilla versioilla ruoasta tulee hyvää, mutta pakastepapujen maku ja rakenne on…no sellainen kuin pakastetuissa vihanneksissa on. Käytä siis tuoreita jos vain käsiisi saat. Jos päädyt kuitenkin käyttämään pakastepapuja, suosittelen wokkaamaan ne jäisinä ja kahdessä erässä- ja niin kuumalla pannulla kuin vain voit.

Jos tämä kahden aineksen ruoka kuulostaa tylsältä, ei juttu ole vielä onnellisessa lopussaan. Ruoka saa nimittäin makunsa liemestä jolla se maustetaan kypsennyksen lopussa…chiliä, valkosipulia, soijakastiketta- vähän happoa ja ripaus makeutta. Ja jos pöydän laidalla on parhaat päivänsä nähnyt korianterin loppu, voi senkin lisätä sekaan…enkä tietystikään kiellä ostamasta sitä korianteria jopa tätä  vartenkin.

Wokattua kanaa ja vihreitä papuja

  • n. 400 g broilerin fileitä
  • n. 200 g tuoreita tai pakastepapuja
  • 2 rkl öljyä wokkaamiseen
  • n. 1 dl tuoretta korianteria silppuna
  • 2 valkosipulin kynttä murskattuna
  • 1 punainen chili
  • 1 dl vettä
  • 2 rkl soijakastiketta
  • 1 rkl riisi- tai valkoviinietikkaa
  • 1 rkl hunajaa
  • 1 tl suolaa.

Jos käytät tuoreita papuja, keitä niitä ensin 5 minuuttia. Leikkaa broilerin fileet reilun suupalan kokoisiksi paloiksi. Wokkaa broileirin palat kuumassa öljyssä. Ota ne sen jälkeen pois pannulta. Wokkaa pavut kahdessa erässä, lisää viimeiseen erään chili, valkosipuli, korianteri ja suola. Lisää lopuksi kaikki pavut ja kana pannulle. Sekoita keskenään vesi, soijakastike, riisi- valkoviinietikka ja hunaja. Kaada mausteliemi kanan ja papujen sekaan. Ota pannu liedeltä ja tarjoa välittömästi riisin tai nuudelin kanssa.