Blogit 25.6.2017

Yhden astian nakki-perunapata

Lomakausi alkaa nyt Juhannuksen jälkeen käynnistyä oikein kunnolla. Kaikilla ei mökeillään ole mahdollista (tai halua) ruokien valmistukseen jotka vaatisivat useamman kuin yhden astian. Ruoan mausta ei kuitenkaan tarvitse tinkia, tämä nakki-perunapata valmistuu hieman reilussa puolessa tunnissa ja maistuu takuulla perheen jokaiselle jäsenelle.

yhden astian nakkipata

Reseptissä on käytetty tölkkiherkkusieniä, mikään ei luonnollisestikaan estä käyttämästä tuoreita mikäli siihen mahdollisuus on.

Yhden astian nakki-perunapata

  • 350 g vanhanajan nakkeja
  • 4 isoa perunaa
  • 2 porkkanaa
  • 1 punasipuli
  • 2 valkosipulinkynttä
  • pieni purkillinen herkkusieniä
  • 1 rkl kanaliemijauhetta tai 1 kanaliemikuutio
  • n. 5 dl vettä
  • tuoretta oreganoa
  • nokare voita.

Kuori perunat ja porkkana. Paloittele nakit, perunat ja porkkana saman kokoisiksi (pieniksi) paloiksi. Kuori ja silppua punasipuli ja valkosipulinkynnet. Ruskista voissa nakit ja sipulisilppu. Lisää porkkana- ja perunakuutiot. Lisää myös valutetut herkkusienet ja valkosipulisilppu. Kuullota hetki ja lisää vettä niin että ainekset peittyvät. Lisää kanaliemijauhe/kuutio. Keitä kunnes perunakuutiot ovat kypsiä. Koristele halutessasi tuoreella oreganolla.