Yleinen 6.6.2016

Chorizo-katkarapupasta

Kaikki missä on chorizoa on hyvää. Jos ette usko, niin kokeilkaa tätä herkullista katkarapupastaa. Ensi alkuu ohje voi kuulostaa oudolta, mutta chorizon tehtävä on toimia mausteena- oikeastaan se antaa kivasti potkua pastalle, ja jostain kumman syystä se myös komppaa hyvin makupariksi katkarapujen kanssa.

Chorizo-katkarapupastaa

Jos haluat pastaasi lisää kierrettä, voit lisätä sekaan myös tuoretta chiliä, esimerkiksi jalopeno toimii tämän kanssa oikein hyvin. Älä kuitenkaan liioittele, tai jos liioittelet, liioittele omalla vastuullasi…chorizossa kun on jo chiliä ja sen maku tarttuu muutenkin katkarapuihin. Niin ja valkosipulia pitää olla reilusti, sen verran että myös naapurisi tuntevat sen tuoksun.

Chorizo-katkarapupasta

  • 250 g kuorittuja katkarapuja
  • 100 g chorizoa
  • vähintään neljä valkosipulin kynttä puristettunax
  • 1/2-1 tuore jalopeno (jätä pois jos et halua pastasta tulista
  • 1 dl silputtua basilikaa
  • 1 dl silputtua lehtipersiljaa
  • 1/2 sitruunan mehu puristettuna
  • 1 rkl oliiviöljyä
  • 1/2 tl suolaa
  • 1 tl mustapippuria rouheena.

Lisää öljy, hienoksi silputtu chorizo ja mustapippuri kylmälle pannulle. Lisää lämpöä ja ruskista chorizo hitaasti. Kun chorizo on ruskistunut, lisää sekaan puristettu valkosipuli, katkaravut ja jalopeno (mikäli siis käytät sitä). Lisää lopuksi sitruunanmehu, basilika, lehtipersilja ja suola.

Tarjoa yhdessä mustan- eli mustekalan musteella värjätyn pastan kanssa. Hätätapauksessa myös tavallinen pasta käy.