Yleinen 28.4.2017

Espanjalaiset munkit eli churrokset

Churrot ovat Espanjalaisia munkkeja, tarkemmin sanottuna munkkitankoja. Niiden valmistus kotioloissa on helppoa, jopa helpompaa kuin tavallisten munkkien. Ulkonäöltään ne poikkeavat luultavasti hieman esikuvistaan, mutta maku on sitäkin herkullisempi.

churrot

Toisin kuin munkit, ei churroja nostateta hiivalla. Niiden valmistus onkin kypsennystä lukuun ottamatta sama kuin tuulihatuissa – resepti on käytännössä sama. Kuumaan veden ja rasvan seokseen sekoitetaan jauhot ja tämän jälkeen kanamunat vatkataan sekaan. Tämän jälkeen löysähkö taikina pursotetaan kuumaan öljyyn, jossa churrot valmistuvat 2-3 minuutissa. Lopuksi churrot pyöritellään vielä kanelisokerissa.

Churrot

  • 100 g voita
  • 1/2 tl suolaa
  • 2,5 dl vettä
  • 2,5 dl puolikarkeita vehnäjauhoja
  • 3 kananmunaa
  • 1 dl sokeria
  • 2 tl kanelia
  • 1 l rypsiöljyä paistamiseen.

Kiehauta vesi, suola ja voi. Sekoita jauhot nesteeseen. Tuloksena pitäisi olla kiinteähkö ja melkein kasassa pysyvä taikinapallo. Vaahdota kananmunat ja kaada se nauhana taikinaseokseen samalla vatkaten…helpoiten tämä käy yleiskoneella. Sekoita taikina tasaiseksi.

Laita taikina pursotin pussiin tai pakastepussiin. Valitse korkeintaan 10 millin pursotin aukko – mikäli käytät pakastepussia, ei pussiin puhkaistavan reiän tarvitse olla edes tätä.

Kuumenna öljy 190C lämpöön pursota taikinasta tankoja öljyyn. Tangot kannattaa katkaista saksilla. Kypsennä molemmin puolin vaalean ruskeiksi. Nosta churrot öljystä metallisella reikäkauhalla ja keittiöliinan päälle. Kuivaa tangot nopeasti ja pyöritä ne sen jälkeen kanelin ja sokerin seoksessa.