Yleinen 4.6.2017

Hunaja-appelsiinikoivet

Arkiruoka on laji jossa usein tulee mentyä sieltä mistä aita on matalin. Polttoainetta ja energiaa, sellaista mitä voi syödä parina päivänä peräkkäin. Tunnustan, liian usein toimin itsekin tuon opin mukaisesti. Eihän jutun kuitenkaan niin tarvitsisi mennä, ripaus mielikuvitusta ja viiden minuutin etukäteisvalmistelut edellisenä iltana – muuta ei tarvitse maukkaamman arkiruoan eteen tehdä, ainakaan jos noudatat tätä ohjetta…

Hunaja-appelsiinikoivet

…olen tainnut kirjoittaa oman suosikkini appelsiinikanan reseptin jo useita kertoja aiemmin. Yleensä teen sen kokonaiselle broilerille ja silloin kun aikaa on reilusti. Samat maut toimivat kuitenkin koivilla, tai siis nuijilla kuten niitä meillä nimitetään.

Hunaja-appelsiinikoivet

  • 10 broilerin koipea (siis niitä nuijia, ei reisikoipea)
  • 1/2 dl soijakastiketta
  • 2 rkl hunajaa
  • 1 rkl valkoviinietikkaa
  • 1 rkl öljyä
  •  1/2 rkl curryjauhetta
  • 1 tl valkopippuria
  • 1/2 tl suolaa
  • 1 appelsiini.

Sekoita marinadin ainekset. Pyörittele koivet marinadissa. Anna koipien maustua yön yli jääkaapissa. Leikkaa appelsiini ohuiksi siivuiksi. Levitä siivut koipien päälle. Paista 225C/n. 30 minuuttia. Tarjoa lisäkkeenä riisiä.