Yleinen 4.5.2017

Kokonaisena paistettu appelsiinibroileri

Mitä hyvää voisi tehdä kokonaisesta broilerista? Siis jotain muuta kuin pistää pintaan suolaa ja pippuria ja kypsentää uunissa ylikypsäksi? No sen pintaan pintaan voi laittaa vaikka suolaa, pippuria ja appelsiinin lohkoja, niin täyttää nahkan ja lihan väli appelsiinin kuorella, korianterilla ja voilla…

kokonaisena paistettu appelsiinibroileri

… se olikin oikeastaan siinä. Jos haluat tipullesi vielä lisää potkua, voi mausteseokseen myös inkivääriä ja chiliä. Loppu onkin pelkän lämmön ja ajan yhteisesti tekemää työtä jota myös kypsennykseksi kutsutaan.

Kokonaisena paistettu appelsiinibroileri

  • 1 kokonainen broileri
  • 1 appelsiini
  • 1/2 punttia korianteria
  • 1 appelsiinin raastettu kuori
  • 2 rkl voita
  • 1+1 tl suolaa
  • 1 tl mustapippuria
  • Halutessasi 1 rkl raastettua inkivääriä ja chiliä maun mukaan.

Raasta appelsiinin kuori. Silppua korianteri. Sekoita raastettu kuori, voi, silputtu korianteri ja 1 tl suolaa keskenään. Levitä seos broilerin nahkan ja lihan väliin. Leikkaa appelsiini siivuiksi. Ripottele nahkan päälle suolaa ja pippuria. Levitä appelsiinisiivut broilerin päälle. Kypsennä 175C/90 minuuttia.