Blogit 10.12.2015

Lämmin kukkakaalijuustodippi

Joulu on kohta ovella, mutta ei kuitenkaan ihan vielä. Sitä ennen on hyvä pitää vaikka rento leffailta tai jokin muu rennompi tilaisuus…

Lämmin kukkakaalijuustodippi

…sellainen jossa syödään kaikkea hyvää sormin. Ajatus voi kuulostaa rasvaa ja kolesterolia tihkuvalta, jota se perinteisimmillään onkin. Kaiken voi kuitenkin kuitenkin tehdä tyylillä ja aavistuksen kevyemmin.

En edes yritä väittää parmesaania ja kermaa sisältävää dippiä kevyeksi. Siinä voi kuitenkin dipata paljon muutakin kuin pelkkiä maissilastuja. Esimerkiksi vaikka chorizoa *vitsi*- mutta perinteiset kasvikset ja tavallinen, hieman kuivahtanut leipä sopii tähän erinomaisesti. Ja jos välttämättä haluat, eivät ne maissilastutkaan ihan huonoja tämän kanssa ole…

Lämmin kukkakaalijuustodippi

  • 1 keskikokoinen kukkakaali

Keitä kukkaali kypsäksi suolalla maustetussa vedessä. Säästä 1 dl keitinlientä.

  • 2 dl kuohukermaa
  • 1/2 tl valkopippuria
  • 3 rkl silputtua persiljaa
  • 1 pieni shalottisipuli
  • 2 valkosipulin kynttä
  • 1 dl parmesaanijustoa.

Soseuta kukkakaali sauvasekoittimella. Lisää kuohukerma, valkopippuri, silputtu shalottisipuli ja valkosipulin kynnet. Soseuta tasaiseksi. Jos seos jää liian löysäksi (sen pitäisi olla tavallista pyreetä hieman löysempää) voit lisätä keitinlientä pienissä erissä. Lisää lopuksi silputtu persilja ja sekoita.

Kaada seos laakeaan uunivuokaan. Ripottele päälle parmesaanijuusto. Gratinoi uunissa 250C/ n. 5 minuuttia- eli kunnes pinta on ruskistunut.